De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 9 april 2012

Over de Niagara Parkway naar huis

Na een laatste bezoekje aan het zwemparadijs van de Great Wolf Lodge pakten we onze Grand Caravan weer in voor het ritje naar huis. We namen hiervoor de Niagara Parkway, de mooie weg van Niagara Falls naar Niagara-on-the-lake langs de Niagara rivier.  Zoals gezegd lag de Great Wolf Lodge naast de Whirlpool met de  Whirlpool Aero Car. De volgende bezienswaardigheid langs deze weg is het natuurgebied Niagara Glen. Hier maakten we de vorige keer een wandeling, dus dit sloegen we nu over. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/12/winterweekend-falls.html. Daarna krijg je de Botanical Gardens en de Butterfly Conservatory, iets wat niet helemaal onze interesse heeft, dus overgeslagen werd. Bij de Floral Clock, een klok van bloemen, maakten we een kort fotostopje.

Bij Queenston Heights maakten we een volgende stop. Dit is een leuk parkje op de top van de hoogste heuvel. Deze plek is landschappelijk belangrijk, omdat het het begin is van het heuvel- en natuurgebied de Niagara Escarpment, wat helemaal doorloopt naar de Bruce Peninsula. Dit prachtige ruige gebied hebben we vaker bezocht. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/10/niagara-escarpment.html. De Queenston Heights hebben ook een belangrijke rol in de geschiedenis van Canada. Hier werd namelijk min of meer de oorlog met de Amerikanen in 1812 beslist. De gecombineerde krachten van de Engelsen, Canadezen, Indianen en Afro-Amerikanen sloegen hier een Amerikaanse aanval af en vernietigden hun leger. De Engelse generaal Brock overleefde de verldslag niet; ter nagedachtenis van hem staat er nu een groot monument op de top van de heuvel.

Als je vanaf de Queenston Heights naar beneden afdaalt kom je in totaal ander lieflijk landschap. De ruige canyon en wilde waters van de Niagara rivier hebben hier plaats gemaakt voor een breed en rustig water. Het landschap is groen en glooiend. De huisjes zijn oud, authentiek en bijzonder pittoresk. En het is de wijn- en fruitstreek van Ontario. In dit seizoen extra charmant omdat er overal prachtige bloesens aan de bomen hangen. Via Niagara-on-the-lake waren we weer binnen 1,5 uur thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten