De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 21 maart 2013

Cranbrook Flower Forest

Woensdagochtend deden we eerst weer een gezinsactiveit met z'n allen. We maakten een wandeling van ca twee uur in Cranbrook Flower Forest. Een absolute aanrader. Het binnenland van Jamaica is tropisch groen, en dit bos in een kloof geeft een hele goede indruk. Ik heb geloof ik nog nooit zo'n divers plantleven gezien; veelal met prachtige bloemen. Het wandelpad volgt een rivier door de kloof die steeds nauwer wordt; aan het einde houdt de kloof op; er zijn alleen nog maar stijle volledig begroeide hellingen die de kloof afschermen; en het water wat de rivier voedt stroomt uit kleine openingen in de wand. Een geweldig stukje paradijselijke natuur. En wat opvalt; ondanks dat het op ca 15 minuten rijden van Ocho Rios ligt, was er geen toerist te bekennen. Behave in het beginstuk, wat ook gebruikt wordt door een zipline activiteitenbedrijf.

Cranbrook Flower Forest is een puur ongerept stukje tropisch Jamaica. Aan het begin van het park moet je wel $10 entree betalen bij het zipline bedrijf dat je ook een gids probeert aan te smeren. Dat is hier helemaal niet nodig, want het pad is simpel (volg de rivier). En ja, sommige gedeelten kunnen potentieel gevaarlijk zijn (stijle hellingen en snel stromende rivierstukjes). Gewoon common sense gebruiken en het is prima zonder enig risico te doen.

Na de lunch wilde Aimee de kinderclub in, Isabelle naar de spa voor een pedicure en Kevin wilde met mij snorkelen. De zee was vandaag op zijn rustigst, dus ik kon hem mooi naar het rif meenemen, waar hij vervolgens ook voor het eerst lion fish, een murene, sepias en een rog in het wild zag. 

's Avonds waren de kids weer actief tijdens de kinderdisco, waar onze kids de 1e (Kevin) en 3e plek behaalden met de stoelendans. Als winnaar mag je dan in je eentje een dansje doen, wat onze kleine professor dan ook deed (Gangnam style). Daarna werd er zelfs nog door onze kids gezamelijk "if you are happy and you know it" gezongen. De trotse ouders namen ze daarna weer terug naar de hotelkamer voor hun welverdiende nachtrust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten