De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 19 maart 2013

Riu Ocho Rios


Zoals de vorige keer beschreven, ligt ons resort aan een carribisch droomstrand. Met een fijn zandstrand, prachtig helder water in de mooiste blauwe kleuren. En als bonus een koraalrif dichtbij aan onze kant van het resort.

Het resort is verdeeld in twee gedeelten; alle (junior)suites zitten in het deluxe gedeelte, waar het wat rustiger is en het huisrif dus dichtbij het strand komt. Het andere gedeelte is meer een drukke partyzone. Met een entertainment team met drukke zwembadspelletjes onder pompende housebeats. Tja, het merendeel van de gasten hier komt toch echt voor de fun, sun and rum. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

De temperatuur van het zeewater is een stuk hoger dan dat van het zwembad, dus brengen we hier de meeste tijd aan het strand door. Want zoals eerder gezegd; je krijgt het prachtige uitzicht als bonus bij het strand. En de mooie visjes van het huisrif.

Er is naast het standaard buffetrestaurant, ook volop keuze aan specialiteitenrestaurants. Zo aten we maandagavond bij het Aziatische specialiteiten restaurant, dat erg goed was.

De middagen brengen de kinderen graag door in de kinderclub, waar Aimee een grote Jamaicaanse vakantievriend heeft (de jongen die de club runt). Maandagavond won ze nog een spelletje tijdens de kids disco, waarna ze een vrolijk overwinningsdansje maakte. Maar het feestbeest in haar ging pas echt los toen de reggae-beach party begon, waar ze als een van de eerste in het zand stond te dansen. En niet meer van de "dansvloer" af te krijgen was. Jawel, party animal nummer 1. Ook Kevin danst en feest dan mee, maar hij is meer onze kleine professor. Die de tijd samen nu graag gebruikt om ons uit te leggen dat als dinosaurus 1 tegen dinosaurus 2 vecht, wie er dan zal winnen. Of als een hamerhaai tegen een tijgerhaai vecht. We luisteren het uiteraard graag aan. Onze kleine huisfilosoof heeft zelfs hier een eigen diepgaand spreekwoord bedacht; there is no life, without love and niceness. Ya'man!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten