De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 20 maart 2013

Dunn's River Falls


Dinsdagochtend brachten we een bezoekje aan misschien wel de grootste toeristenattractie van Jamaica; de Dunn's River Falls. Op nog geen 10 minuten rijden van ons hotel ligt dit park. Het bestaat uit een grote waterval die in heel veel trapjes van de berg naar zee stroomt. Het idee is om onder begeleiding van een gids de waterval te beklimmen. Dit is best wel uitdagend; je moet kleine watervalletjes door, stroomversnellinkjes in etc. Maar onze kleine avonturiers vonden het geweldig. Na het eerste uitdagende stukje keek Isabelle bezorgd de kleine kletsnatte meid aan, die met een grote glimlach riep "this is FUN!". We behaalden dan ook makkelijk de top van deze prachtige waterval, gelegen in een mooi groen tropisch bos.

Bij uitstapjes in Jamaica moet je wel je portemonee meenemen; dit is geen goedkoop land. Voor de taxi waren we $35 kwijt (retour), $20 voor de entree per persoon (kids $12), $5 per persoon om waterschoentjes te huren, en een paar dollar voor de gids. Ach ja,het is ontwikkelingssamenwerking moet je maar denken; de meeste locals kunnen een paar extra dollars goed gebruiken.

Een mooi en avontuurlijk uitstapje; en we waren om half een al weer terug in hotel om aan te schuiven voor de lunch.

's Middags doken de kids de kinderclub in, Isabelle de sportschool (respect) en ik ging een uur snorkelen op het huisrif. Helaas veel dood koraal, maar wel veel vis, o.a. roggen, lion fish, sephia's, grouper, koffervis en veel gekleurde kleine visjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten