De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 14 oktober 2013

Herfst en Cowboys

Het is inmiddels ook in Toronto herfst. Overdag kunnen de temperaturen nog wel lekker oplopen naar zo’n twintig graden, het begin van de dag is echter koel. Ik heb het eerder geschreven; zomerjasjes zijn hier een slechte investering. In de zomer (tot eind septemeber) draag je ze zelden, want dan is het te warm. En vanaf oktober heb je al wat warmere jasjes nodig voor de ochtend en avond.

Herfst betekent ook de sluiting van het zwembad. We hebben september overbrugd door gebruik te maken van het zwembad, maar de stookkosten zijn behoorlijk (ruim $300 in een maand)... We hebben het zwembad misschien iets te lang het open gehouden.

Zoals op facebook getoond, gaven we Kevin voor zijn verjaardag een nieuw bed; een raceauto-bed. Hij is enorm trots – het was een schot in de roos! Donderdag won hij ook nog een nieuwe hippe step met bingo op school – hij kon zijn geluk niet op!

Donderdagavond kwamen de oma’s, maar ik zat inmiddels in Dallas, of beter gezegd Fort Worth, een stad naast Dallas. Ook wel genoemd "Cow Town”. Dit is Cowboy-gebied, wat duidelijk werd tijdens een bezoekje aan één van de vele uitstekende steak houses en aan Billy Bob, een enorme grote saloon-bar. Dress code; cowboylaarzen en -hoed... ik was dus niet goed aangepast aan deze omgeving. Aan de bar raakte ik nog in gesprek met een professionele stierenrijder. Daar kan je hier dus van leven; zo lang mogelijk op een rug van een stier blijven zitten, gesponsord door whiskey-merk Jack Daniels. Hij dacht echter wel na over een carrière-verandering; de laatste keer had een stier zijn been verbrijzeld. Leuke gezonde sport!

Vrijdag had ik meetings in Ft. Worth met de directeur van de grootste reisbureau-organisatie in de Verenigde Staten. Een keten die zich met name richt op gespecialiseerde actieve vakanties; hier zit duidelijk wel een markt in voor zo een soort reisbureau – in tegenstelling tot die voor standaard strandvakanties.

Tegen tien uur was ik weer thuis – en kon een langs Thanksgiving weekend beginnen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten