De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 15 oktober 2013

Thanksgiving op school

Zoals gewoonlijk gaan we er tijdens lange weekenden op uit. Dit keer hadden we weer iets compleet anders gehuurd; namelijk een vakantiehuisje in een oud historisch schoolgebouwtje. Compleet met schoolbel en oude lessenaar. http://liane.me/schoolhouse.lianesvoice.com Het activeert de kids hun fantasie; het favoriete spelletje is juf en meester zijn.

Het is dit keer geen cottage aan een meertje. Dat hoeft ook niet, want het is herfst, en je geniet van de prachtige herfstkleuren, wandelen en de natuur. Het schoolgebouwtje ligt dan ook in de Grey Highlands, een heuvelgbied ten Noord-Westen van Toronto, onderdeel van het Niagara Escarpment. Het was ooit de school voor de kinderen op de boerderijtjes in de omgeving. Het ligt in alle stilte, met een groot stuk eigen land eromheen, met veel bomen in geel-rode herfstkleuren. Er is een heerlijke hottub buiten. Het is knus, gezellig en in een bijzonder rustige omgeving.

Zaterdag brachten we een bezoek aan het uitzichtspunt Epping Lookout, een prachtig uitzichtspunt op de uitgebreide Beaver Valley. Later daalden we af naar de vallei, om het riviertje te volgen naar het plaatsje Thornbury aan lake Huron.

Terug in ons schoolhuisje gingen Isabelle en ik nog tien kilometer rennen. Het was Isabelle’s eerste 10K. Daarmee verdienden we een heerlijk glaasje wijn bij onze steak van de barbeque.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten