De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 17 oktober 2013

Terug naar huis en Mongolie

Maandag vierden we onze laatste vrije dag in Canada voor de kerst; Thanksgiving. Wat familiefeesten betreft wellicht voor Canadezen een belangrijker feest dan kerst.

Na het ontbijt ging ik als eerste met de kids in de hottub. Stel je voor dat je in een heerlijk warm badje zit, met alle prachtige Ontario-herfstkleuren om je heen. Geweldig. Een actieve manier om van de herfstkleuren te genieten is om te rennen. Isabelle en ik deden nog een 10K, maar moesten dit keer over meer heuveltjes. Het heet hier niet voor niets de Grey Highlands; dat voelden we al snel in onze benen.

Na de lunch namen we een mooie route terug naar huis. Ik heb eerder het Niagara Escarpment vergeleken met de Eiffel; heuvelachtig, rotsachtig, met mooie beekjes en riviertjes en bosjes, afgewisseld met landerijen en boerderijtjes. Wat mij betreft gaat deze vergelijking goed op.

Door de prachtige weide Beaver Valley reden we naar de nauwe kleine Feversham Gorge. http://www.greysauble.on.ca/ca_lands/fevershamgorge.html. Een mooi natuurgebied rondom een kleine diepe kloof met een helder riviertje. Voor fotograven soms helaas dicht begroeid; er is niet echt een mooi uitzichtspunt over dit gebied. Beste uitzichtspunt is vanaf de brug in Feversham.

Terug in Toronto gingen we uit eten bij de Mongolian Grill. http://www.genghiskhanmongoliangrill.com/. Je kan het vergelijken met een wokrestaurant; je eten wordt echter niet in een wok maar door koks op een grote bakplaat bereid. Dit restaurant heeft ook een uitgebreid dessert-buffet, met onder andere een chocoladefontein, ijs, koekjes, taartjes en zelfs slush-puppies. Het is het typische buffet waar snoeperdje Aimee moet afremmen, anders snoept ze zich ziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten