De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 1 oktober 2013

Nazomeren

Het is officieel zomer af in Toronto, maar het begin  van de “Indian Summer”. De temperaturen zijn een paar graden lager (’s middags zo rond de 20), maar het voelt nog heerlijk aan. Er is nog volop zon en de bladeren beginnen te kleuren. De mooiste Ontario plaatjes gaan eraan komen; rood-gele bomen met blauwe luchten.

Vrijdag maakten we bij thuiskomst nog even gebruik van het zwembad. De verwarming zorgt ervoor dat het water niet afkoelt tijdens de frisse nachten. Toch zullen we volgende week maandag 7 oktober het zwembad sluiten. Maar dan hebben we beloofd aan de kinderen om weer minimaal 1x per week de sauna aan te zetten.

Zaterdag hadden we zoals geschreven ons musicaluitstapje, gevolgd door een barbeque met heerlijke Filet Mignons. Met ijs toe was het een snoepmaaltijd voor jong en oud.

Zondag was weer een prachtige dag die in het teken stond van judo, boodschappen doen en in de tuin werken. We kochten de eerste kadootjes voor Kevin’s verjaardag. En begonnen de tuin al redelijk winterklaar te maken. Daar was het niet iedereen mee eens, want op een gegeven moment hadden we een demonstrerende chipmunk in de gang van ons huis lopen!

Het wildleven lijkt ook weer helemaal terug, want behalve chipmunks zien we weer wasberen, muisjes en kleine ratjes. En af en toe een eekhoorn; maar veel minder dan vorig jaar. Volgens buren komt het doordat ’s nachts een vos in onze straat komt jagen. We hebben hem nog niet gezien, maar sommige buren al enkele keren.

Zondagavond werd het weekend afgesloten met een duikje in het zwembad; we kunnen er nog een weekje van genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten