De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 16 oktober 2013

Watervallen en de Grey Highlands.

Zondagochtend brachten we in en om ons schoolhuisje door. ‘s Middags maakten we een ritje door de omgeving. Eerste stop was Walters Falls. Hier hadden Isabelle, de kids en ik ooit een weekendje doorgebracht in de Falls Inn, een hotel gelegen aan de waterval.

We reden door naar het plaatsje Owen Sound. Daar bezochten we het Harrison Park. We wilden naar de Weaver Creek Falls lopen, wederom een watervalletje. We namen echter een verkeerde afslag en kwamen we bij de Sydenham River terecht, een ondiep snel stromend riviertje. Daar zagen we iets spectaculairs, wat we nog niet eerder hadden gezien; de salmon run. Grote dikke zalmen probeerden in het ondiepe water stroomopwaarts te zwemmen om eitjes te leggen. Soms met succes, soms minder succesvol, wat je zag aan een aantal uitgeputte vissen aan de zijkant, en ook helaas een aantal inmiddels dode vissen.

Uiteindelijk liepen we nog wel even naar de pitoreske Weaver Creek falls. Even verderop maakten we ook nog een wandeling van een 800 meter in het Pottawatomi park (conservation area) naar de prachtige Jones Falls.

Een paar heerlijke wandelingen in een mooie herfstomgeving – in Ontario is elk seizoen aantrekkelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten