De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 13 november 2013

Burgermeester

Zoals wellicht is opgevallen, is Toronto het laatste jaar vaak in het nieuws dankzij de burgermeester, Rob Ford. Hij werd net gekozen toen we hier kwamen wonen, en toen merkte ik al op dat hij wellicht een meerderheid van de stemmen had gekregen, maar dat de andere helft van de kiezers hem echt haat of gewoonweg een domme clown vinden. Hij is met name zeer onpopulair bij de liberale kiezers, ook omdat hij zijn tegenstander ooit op diens homosexualiteit heeft aangevallen.

De eerste twee jaar waren een aanschakeling van schandalen, die een ‘normale’ politicus niet zou overleven. Fraude, omkoping, bedreigingen van mensen. Alles kwam langs.

Totdat er een video opdook van hem terwijl hij heroine rookt (nee geen softdrugs, hard drugs). http://www.youtube.com/watch?v=IaOerRnp4KU

Alles werd ontkend; hij zou genaaid worden door de media. Niets was waar. Wel reageerde hij zoals altijd sympathiek tegen de media http://www.youtube.com/watch?v=EBa2DMmhTSg. En als je geluk had als voorbijganger, kwam je hem dronken tegen in hartje Toronto. http://www.youtube.com/watch?v=Bnb3M8whfL4.

De toch uiteindelijk echte video bereikte inmiddels ook de politie, en toen werd het tijd voor Rob om alles op te biechten. Hij “garandeerde” zelfs dat het “hopelijk” (geweldige woordkeuze – garanderen en hopen in één zin) nooit meer zou gebeuren. Normaal gesproken toch echt tijd om af te treden, maar niet voor Rob. Hij zou alleen een “vakantie” en een “rustpauze”nemen.

Tja, inmiddels is weer een volgende video opgedoken, waarop hij zegt iemand te gaan vermoorden http://www.youtube.com/watch?v=hcPD7tzcU60.

Rob heeft inmiddels zijn geloofwaardigheid compleet veloren, ook bij de mensen die ooit op hem stemden. Iedereen maakt grappen over hem. Maar hij blijft krampachtig op de burgermeesterstoel zitten. Benieuwd hoe lang hij het nog kan volhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten