De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 3 november 2013

Halloween

Ik was op tijd terug voor Halloween op donderdag. Erg belangrijk, want Halloween is een hoogtepunt in het jaar voor Canadese kinderen (wellicht zelfs hét hoogtepunt). En na drie jaar in Toronto ook voor de Lagerweij kids.

Gelukkig ging Halloween hier gewoon door zoals normaal, ondanks ook hier pogingen van de politiek correcte medemens om het kinderfeest af te schaffen. http://www.lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2013/10/halloween-en-zwarte-piet.html. O ja, voor iedereen die denkt dat politiek correct denkende gekkies ongevaarlijk zijn, lees het volgende verschrikkelijke verhaal over het goedkeuren van vrouwenbesnijdenis, onder het mom van “het is cultuur.” http://www.standard.co.uk/news/london/what-happened-when-antifgm-campaigner-asked-people-in-the-street-to-sign-a-petition-in-favour-of-mutilating-girls-8908877.html

Goed, genoeg discussie over politieke correctheid en mijn persoonlijke frustraties, laten we het over leuke dingen hebben. En Halloween is superleuk. Voor wie zich afvraagt waar Halloween vandaan komt, lees dan nog eens mijn blogje van vorig jaar http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2012/10/eerste-halloween-party.html

Donderdagochtend begon het feest voor de kinderen al door verkleed naar school te gaan. Aimée als piratenmeisje; Kevin als ridder. De klassenfotos kan je bekijken op http://www.fieldstonedayschool.org/UploadedFiles/halloween.pdf. Scroll naar beneden en je ziet als eerste Aimée’s oudste-kleuterklas met Aimee pontificaal op de voorgrond. Scrol verder langs grade 1 en grade 2 en je komt bij Kevin’s grade 3.  In tegenstelling tot zijn zus duikt Kevin juist een beetje weg; hij zit in het midden derde van links, met een ridderhelm op zijn hoofd.

’s Avonds was echter het echte hoogtepunt; trick or treat!
Trick or treat
smell my feet,
give me something good to eat!”

Erika was met haar ouders naar ons huis gekomen. Er was echter een kleine teleurstelling; het regende. Ondanks dat gingen de kinderen een uur lang de Halloween aangeklede huizen langs, terwijl wij, de ouders, vanaf de straat de boel in de gaten hielden. En ook onze grote vriend de wasbeer kwam even kijken.

De buit was genoeg snoep voor een aantal jaar – zonder te overdrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten