De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 14 februari 2015

Afscheid van het Science Center

We hebben dit weekend een lang weekend in Ontario, want het is Family Day Weekend. Een vrije dag in het teken van de familie, wat een goede reden! De maandag is de eigenlijke feestdag, maar de kinderen hadden ook vrijdag vrij. Daarom had ik de vrijdag vrijgenomen.

Het is ook een koud weekend. Men verwacht dat op zondag records voor dit jaar worden gezet, met een maximum temperatuur van -18C. Met de ‘wind chill’ voelt het aan als -39C. Dus we zullen dit weekend niet veel buiten doen. Dus helaas dit weekend geen skieen.
Gelukkig hebben we nog een paar dagen een abonnement op het Science Center. https://www.ontariosciencecentre.ca . Deze loopt maandag af, dus als echte Hollanders nemen we het er nog even van. We zullen het namelijk niet verlengen. Niet alleen gaan we er nog steeds van uit dat we deze zomer gaan verhuizen; zo wie zo hebben we het eerlijk gezegd na een jaar intensief gebruik wel een beetje gezien. Wij, de ouders dan; de kinderen kunnen er wel wonen.

Vrijdag gingen we eerst naar een mooie IMAX-film over (in en door) het menselijk lichaam. “The Human Body is het verhaal over het alledaagse leven van de mens. De film geeft een kijk op het dagelijkse biologische proces dat zich in het lichaam afspeelt, zonder dat de mens er weet van heeft, óf controle over kan hebben”. 
Na de film speelden de kids interactief met alle tentoostellingen, wetenschappelijke testjes en proefjes. Het Science Center is prima vermaak voor ze, en ze leren er ook nog wat van! Nieuw was nu een tijdelijke tentoonstelling over het menselijk brein, wat perfect aansloot bij de film van vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten