De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 11 oktober 2010

Thanksgiving – thanks for a long & sunny weekend!

We gaan even terug naar vrijdagavond, toen ik het vorige stukje schreef en we lagen uit te puffen op de bank. Toen gaf het weerbericht al aan dat we een geweldig weekend voor de boeg zouden hebben:  blauwe hemel, zonnig, graadje of 20, misschien iets meer.  Dus besloten we de klusagenda voor het weekend uit ons hoofd te zetten, om er eens even goed van te genieten.
Het was een extra lang weekend omdat het vandaag Thanksgiving in Canada was (in de VS hebben ze ook Thanksgiving maar dan op een andere datum). Maar wat is Thanksgiving? Om extra bonuspunten te scoren voor onze inburgeringscursus heb ik het maar even ge-wikied. http://en.wikipedia.org/wiki/Thanksgiving  Er is niets ingewikkelds aan: Thanksgiving is een traditioneel oogstfeest, waarbij je voor de oogst bedankt en dankbaarheid in het algemeen toont en viert. Dat doet men eigenlijk vandaag met een lange maaltijd inclusief kalkoen. Wij hadden een gewoon kippetje op ons bordje liggen, dus dat waren toch weer strafpunten voor de inburgeringscursus.
Zaterdagochtend was het enige klusmoment. Ik was thuis om de luchtvrachtlevering in ontvangst te nemen en uit te pakken. We hebben nu extra kleding, beddegoed en speelgoed. Dus het kamperen in eigen huis is wel een beetje voorbij. Isabelle ging wat boodschapjes doen, met name voor Kevin’s schoolspullen (o.a. zijn uniform opgehaald). De kinderen speelden in het zonnetje in de tuin. We zijn tot nu toe erg blij met het huis en de groene leuke speeltuin. De buurt is mooi en rustig en het huis lijkt overal maar een half uurtje vandaan te liggen: mijn werk, maar ook van de uitstapjes dit weekend.
Na Aimée’s slaapje namen we de metro naar het centrum. Daar deden we nog geen half uur over. Doel was de CN Tower. http://www.cntower.ca Grappig genoeg was ik hier in juni al in geweest, in mijn enige uurtje vrij tijdens twee dagen vergaderen. Het was toen zeer slecht weer en het zicht was belabberd, maar ik dacht toen “Misschien kom ik nooit meer in Toronto terug, dus laat ik het maar doen”. .... Nu kreeg ik dus een herkansing met prachtig mooi weer. Echter klein probleempje; dit idee hadden meer mensen. Na 40 minuten wachten kon ik eindelijk een kaartje kopen: echter kreeg ik te horen dat de wachtrij voor de lift weer ruim 45 minuten zou zijn. En daarna nog 30 minuten... Gedemotiveerd droop ik af....totdat Isabelle een brilliant maar enigszins prijzig idee kreeg: wat als we in het 360 graden restaurant gingen eten? Het kwart over vier en het restaurant zou om half vijf open gaan. Ik ging informeren en ja hoor, er was plek en we konden gratis snel naar boven. Nou ja gratis, het is in de prijs inbegrepen zullen we maar zeggen.  Het resultaat kunnen jullie zien op de foto’s; in 72 minuten draaiden we al etend en drinkend een rondje 350 meter boven Toronto. Lekker eten, goede wijn en voor een luxe restaurant verbazend goed ingesteld op kinderen. Een top-ervaring voor jong en oud.
Zondag was het weer zo’n heerlijke dag. Het was een uitstekende moment om het kadootje van het Sawadee team te verzilveren: een dag toegang voor het hele gezin in Canada’s Wonderland. http://www.canadaswonderland.com Dit is een gigantisch pretpark met heel veel attracties. Niet zo mooi aangekleed en gethematiseerd als Disney, maar wel een geweldige keuze aan plezier. Omdat Halloween eraan zit te komen, deden de kids nog mee aan een speciale speurtocht naar heksen en vampiers. Daaarvan kregen ze snoepjes, valse vampiertandjes, kettingen, een vampierencape en een spinnenring. Een uiteraard hadden we de nodige ritjes in de attracties. Jammer dat we geen oppas hadden, want er zijn een  aantal mega-spectaculaire achtbanen.....
We besloten $60 voor het hele gezin bij te betalen om daarmee een onbepekte seizoenspas voor volgend jaar bij te krijgen. Want ook dit pretpark ligt minder dan 30 minuten van het huis, en heeft in de zomermaanden een waterpark met heel veel glijbanen.
Vandaag, maandag, gingen we in op een tip van collega’s. Pumpkinland bij de Whittamore’s boederij.  http://www.whittamoresfarm.com   Wederom in een goed half uur sta je opeens buiten de stad in de countryside. Daar heeft de boederij het bijzonder goed aangepakt. Je laat klanten hun eigen fruit plukken. Je zet wat speeltoestellen voor kinderen neer. Tijdens het pompoenen-seizoen / halloween breid je dit nog uit tot pompoenenland, inclusief een springkussen, een doolhof in een echt maisveld, een paar balen stro om op te klimmen, een klein kinderboederijtje. En je hebt gegarandeerd een geweldig dagje uit voor alle stadskinderen. Aimee en Kevin waren het hier helemaal mee eens. En Isabelle scoorde nog bonuspunten voor haar inburgeringscursus door twee pompoenen te kopen, die nu sierlijk voor onze deur staan.

1 opmerking:

  1. Ik heb er helemaal niet aan gedacht, maar wij hebben nog veel halloween spullen. Als je echt wil slagen voor de inburgering moet je de pompoen uithollen en er een gezichtje in maken. Lekker kliederig.
    Groetjes,

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen