De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 18 oktober 2010

Weekendje blauwe luchten

We boften weer enorm. Het was  een uitstekend zonnig weekend. Weliswaar een paar graden kouder dan vorige week, maar nog altijd onweerstaanbaar.
Dus volgden we ongeveer hetzelfde schema als vorige week. Zaterdagochtend was klusochtend. Zaterdagmiddag, na Aimée’s slaapje, bezochten we Casa Loma. http://www.casaloma.org/
Een middeleeuws kasteel wat uiteraard helemaal niet middeleeuws is. Want deze is slechts 100 jaar geleden door een man met veel te veel geld neergezet. Goed, maakt de pret er niet minder om. Het is een prachtig kasteeltje en met name de vele gangetjes en trappetjes, al snel door Kevin omgedoopt in “geheime gangetjes en trappetjes”, maakten het leuk om er doorheen te lopen.
Na het bezoekje aan het kasteel reden we na keuze door Kevin naar de Griekse wijk om Grieks te gaan eten. Goede keuze van Kevin, want het eten was meer dan heerlijk. Tot nu toe heeft overigens nog geen enkel restaurant ons teleurgesteld.
Vandaag zijn we een hele dag weggeweest, namelijk naar Toronto Island. http://www.toronto.ca/parks/island/
Dit ligt slechts 10 minuten varen met de ferry tegenover “downtown” Toronto. Dus krijg je tijdens het varen en vanaf het eiland een mooi uitzicht op de hoge gebouwen van Toronto inclusief CN Tower, die je altijd lijkt te zien.
Toronto Island is een oase van rust en groen, met kleine kreekjes en kanaaltjes.  Het is nu één groot park, hoewel er ook een dorpje is met prachtige oude houten huisjes. Er zijn veel speeltuintjes en mooie klimbomen voor de kids.  Er zijn ook aan de zuidkant mooie stranden; goed om te onthouden voor de zomer!
Het was een prachtig weekend om foto’s te maken. De blauwe luchten lijken wel gephotoshopt, zo mooi.

1 opmerking:

  1. Heb je ook een groter aanbod van glutenvrije spullen gezien dan in europa?

    Groetjes,

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen