De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 31 oktober 2010

Politiek Intermezzo. Over Cohen en theekranjes in Noord Amerika.

Thee en politiek. In Nederland denken we meteen aan Job Cohen en de PVDA mentaliteit. Als je je niet aanpast komt men thee met je drinken. Als je je leven dan niet verbetert, wordt je op kosten van de gemeenschap in een luxe landhuis gezet.
In Noord Amerika heeft thee en politiek een andere betekenis, want de Tea Party wint aan populariteit.  http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_Party_movement  . En dat terwijl dit nog geen eens een echte partij is, maar een afsplitsing van de republikeinen. Een mengeling van zo rechts als PVV, zo conservafief als SGP en zo anti-alles-lekker-veel- boe-roepen als de SP. Gezellige mensen dus voor op de thee. Maar wat heeft dat nu met Toronto te maken? In één woord. Ford. http://www.robfordformayor.ca/ Niet het automerk, maar “onze”  nieuwe burgemeester. Met meerderheid gekozen maar door de rest van de kiezers compleet uitgekotst. En dat niet alleen door zijn opvattingen maar ook de manier waarop hij gewonnen heeft. Zijn grootste tegenstander George Smitherman http://www.georgesmitherman.ca  is namelijk getrouwd met een man. En aangezien er hier in het multi-culturele Toronto culturen en groeperingen zijn die het niet zo hebben met homosexualiteit, is een laster-campagne gericht op deze bevolkingsgroepen zo gedaan. Dus niet op inhoud discusieren, gewoon zeggen dat je grootste tegenstander een homo is. Gewoon omdat het blijkbaar kan.
Het mag duidelijk zijn dat dit een schok geweest is in het overwegend liberaal-linkse Canada. Want de overwegend politieke stroming hier is zeg maar D66. Maar dan niet dat van Pechtold, want die gaat veel te graag een kopje thee drinken met Job.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten