De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 13 januari 2011

Koninklijke Dominicaanse service

Dit is onze Zoover of Cheqqer hotel beoordeling van ons hotel Melia Tropical. http://www.meliacaribetropical.com./ Uitstekend hotel aan droomstrand. Uitstekende a-la-carte restaurants (9 om uit te kiezen). Buffet restaurant erg massaal en goed maar niet bijzonder. Prachtige tropische tuinen. Ruim en sfeervol opgezet met veel waterpartijen, ook in de lobby en restaurant-ruimten zelf. Prachtige jonge blonde danseressen tijdens kinderdisco (zie fotos). Eindcijfer: 9,5
Goed, dat waren de formaliteiten. Nu het verhaal. Apart is dat het hotel in twee gedeelten is ingedeeld met een eigen lobby, ingang etc. In het noorden heb je de Melia Caribe, in het zuiden heb je Melia Tropical. Deze twee resorts zijn ook weer opgedeeld in twee gedeelten: een gedeelte aan het strand en een gedeelte aan landzijde. Daartussen ligt een “ecologische zone”, oftewel een origineel stukje mangrove-moerras waar heel veel vogels zich ophouden, inclusief roze flamingos.
Ons gedeelte in Melia Caribe aan landzijde is de “Royal Service”. Dit is een extra uitgebreide service ten opzichte van de all-inclusive formule in de rest van het resort. Wij kunnen dus gebruik maken van alle faciliteiten van de rest van het resort, maar hebben een paar leuke extra’s all-inclusive. Zoals:
·         Een eigen mini resort, klein-schalig, met prive-check-in en lounge.
·         Room service in de kamer. Ook all-inclusive (eten, drinken, flessen wijn, bubblies).
·         Butler service in en rondom het zwembad
·         Jawel, keuze uit verschillende kussens met geurtjes
·         Krant
·         Wij kunnen de a-la-carte restaura
·         nts één dag eerder reserveren dan de rest (dus altijd plek)
·         Pool lounge club inclusief eigen restaurant, met extra’s zoals vers geperste sappen en een geweldige entourage door de prachtige verlichting. Bali-bedden en hutjes met complete ligbedden aan het zwembad
·         Eigen strand lounge club
·         Internet (eerlijk gezegd de reden waarom ik voor dit concept koos)
·         Taxi-service over het resort.
·         Je kan je jacuzzi laten klaarmaken met special badzouten en heel veel  bloemetjes.
Inderdaad, ik nam de “koninklijke service” vanwege de internetservice (want die kosten kunnen in een normal resort behoorlijk oplopen), maar de rest van de extra’s zijn erg leuk. Lekker genant luxe.
Ook het weer is en blijft koninklijk. Een heerlijk constante warme maar niet te hete temperatuur. Maakt niet uit of het bewolkt of nacht is; het is altijd lekker warm.
Tenslotte zijn ook de muggen koninklijk. In de zin dat ze koningen en prinsen redelijk met rust laten (zelfs als slapen ze zonder dekens), maar een voorkeur hebben voor koninginnen en vooral kleine jonge malse prinsesjes (ook al pak je ze in als mummies). Het wordt  wel een beetje zielig. Overal waar er muggen zijn is Aimée toch zo vreselijk de l..

1 opmerking: