De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 31 januari 2011

Hondenslee races in de Kortright centre for conservation.

Wat leukt blijft aan Toronto, is dat je nog geen half uur naar “buiten” rijdt en je dan al in geweldige natuur bevindt. Dat ontdekten we al tijdens de bezoekjes aan Whittamores farm http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2010/10/thanksgiving-thanks-for-long-sunny.html en Springridge farm http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2010/11/weer-thuis.html. Zondagochtend bracht ik met de kids een bezoekje aan het Kortright Centre for Conservation.  http://www.kortright.org. Een heerlijk stukje groen, wat gebruikt wordt om de vervuilende stadsmensen voor te lichten over de natuur en duurzame energie.  Maar daar kwamen wij dit keer niet voor, we kwamen voor actie. Want hier vonden hondenslee races plaats. Sleetje, bestuurder en drie tot vier prachtige poolhonden (ben geen hondenkenner, maar het zijn volgens mij Huskies?). Geweldige honden, die zich helemaal opladen voor de race (ze zijn erg onrustig maar vriendelijk) en dan helemaal los gaan. Volgens een deelnemer kunnen ze met hele korte pauzen voor wat eten en drinken zo’n 150 kilometer doorgaan. Respect!
In het kader van de multi-media, heb ik nu ook twee filmpjes van het geheel. Gemaakt met mijn nieuwe Iphone 4. En ja, ook Isabelle behoort sinds kort tot de Iphone 4 club. Vroeg verjaardagskadootje en zo.
Mijn filmpjes zijn te bekijken op http://www.youtube.com/hanslagerweij1972. Maar ik zal de video’s ook bloggen.

1 opmerking:

  1. Op het filmpje lijken de hondjes een gekrulde staart te hebben, dat zou betekenen dat het geen Husky's zijn, maar Alaskan Malamutes. Al kan ik het op het filmpje niet super goed beoordelen ;-)

    Liefs van Tanya

    BeantwoordenVerwijderen