De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 2 juli 2012

Long Weekend in Long Point

We hebben in onze meerdaagse uitstapjes in Ontario al aardig de omgeving verkend. We zijn naar het  Oosten gegaan, naar de Kawartha’s, waar we een lang weekend doorbrachten bij Rice Lake. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/07/bij-hiawatha-op-bezoek-geschreven.html. En ook in het Noordoosten, in het topje van de Kawartha’s, recentelijk nog met Cashel Lake. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2012/05/naar-cashel-lake.html. We zijn naar het Noorden gegaan, naar Muskoka oftwel Cottage Country. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/07/dan-tochmuskoka.html. We zijn naar het Noordwesten gegaan, naar de Bruce Peninsula. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/10/cottage-time.html. We zijn naar het Westen gegaan het Niagara Escarpment in. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/05/weekendje-millcroft-inn-en-niagara.html en http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2012/04/weekendje-grey-county.html. En we zijn naar het  Zuidoosten gegaan om daar de omgeving rond Niagara Falls te verkennen. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/12/winterweekend-falls.html. Een richting die ontbreekt is het zuiden. Dus toen ik de mogelijkheden bestudeerde voor uitstapjes voor het lange Canada Day weekend, nam ik een afstand van 2 tot 3 uur rijden van Toronto naar het zuiden en keek wat voor mogelijkheden er waren. Al snel viel mijn oog op een langwerpig groen  aanhangseltje recht Lake Erie in, een van de vijf great lakes. De naam; Long Point.

Daarna zocht ik Long Point op in de reisgidsjes. Alleen in het Elmar reishandboek Ontario kon ik er iets over vinden; “een natuurgebied dat bestaat uit een veertig kilometer lange zandbak met aan de noordoostzijde veel moerassen en wetlands”. Klinkt prima!

De reis naar Long Point is een reis om de wereld in twee uur. We kwamen langs London, Cambridge, Oxford, Waterloo, Paris en Delhi. Grappig detail; bij Delhi ligt een dorpje genaamd Curries. En verder kwamen we langs de nietszeggende maar grappig klinkende dorpjes Innerkip en Drumbo.

Dit gebied bestaat niet  zoals het Noorden uit bossen en meren. Zodra je het groene Niagara Escarpment bent doorgestoken kom je in wat ze de tuin van Ontario noemen. Agrarisch gebied dus.

We stopten onderweg om brandhout te kopen bij een boerderijtje. En bij een volgend boerderijtje verkochten ze grote bakken verse frambozen aan de weg, het favoriete fruit van het hele gezin.

Tegen een uur middag kwamen we aan bij onze cottage; eenvoudig, beetje oud, maar direct aan het weggetje naar het strand. Slechts 5 minuten lopen! Het blauwe huisje  genaamd “Woodstock” vonden we via http://www.playlongpoint.com/Cottages.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten