De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 14 juli 2012

Tropisch Toronto

Het is al weer een tijdje geleden dat ik het laatste blogje schreef. Niet omdat we het heel druk hadden of zo, maar gewoon omdat er niet veel te vertellen viel. Alles ging hier z’n gangetje.

Het is inmiddels tropisch warm in Toronto en het heeft heel weinig geregend de laatste weken. Daarom verandert de aangenaam groene omgeving langzamerhand in een dorre droge boel. Vooral de grasveldjes die niet besproeid worden (zoals onze tuin) veranderen in een strook hooi. Er komt voorlopig nog geen einde aan de tropische temperaturen, maar komende week worden er wel een aantal onweersbuien verwacht. Toch hoor je ons niet klagen over het klimaat hier. We hopen wel dat het volgend weekend weer lekker is, omdat we dan weer een paar dagen doorbrengen aan een meertje.

De kids zijn ook al weer gewend aan hun nieuwe zomeromgeving. Aimee gaat tijdelijk naar een oudere speelgroep van haar crèche. Daar zijn ook veel van haar vriendjes, zoals Peter en Leo, dus zij klaagt niet. Regelmatig hebben ze spetterfeestjes op de crèche om af te koelen in de hitte.

Kevin gaat naar de zomerkampjes, zonder kamperen. Ze doen allemaal leuke activiteiten. Zo is hij al gaan bowlen, laser gamen, naar de dierentuin gegaan en ook heeft hij regelmatig spetterfeestjes. Afgelopen weekend had hij een Mad Science kamp, http://www.madscience.org/locations/toronto/ourservices.aspx, waarin technische en scheikundige proefjes centraal staan. Zaterdag vierde Kevin de verjaardag van zijn vriendje Declan door wederom te gaan bowlen en lasergamen in een activiteitencentrum hier in de buurt http://www.rinxtoronto.com/. Dat werd zo leuk, dat hij dit nu voor zijn verjaardag wil doen. Chuck-e-cheese is dus al weer “uit”.

Enige negatieve nieuws deze week is dat de eigenaar van ons huis terugkomt naar Toronto, en zijn huis weer wil hebben. Dat betekent dus… verhuizen. Niet leuk, maar we gaan ook niet overdrijven. We kennen de buurt hier inmiddels en een verhuizing binnen een aantal kilometer is minder hectisch dan een internationale verhuizing. De kids zijn inmiddels al op de hoogte en het doet ze niet veel, zolang ze maar naar “hun” Fieldstone kunnen in September!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten