De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 4 juli 2012

Meer strand en Big Creek National Wildlife Area

Zondag begonnen we uiteraard weer met een bezoekje aan het prachtige strand. De golven waren wat minder hoog en het water leek wat kouder dan de dag ervoor. Na de lunch gingen we het schiereiland verkennen. Het is inderdaad erg smal; aan de ene kant van de hoofdweg heb je wat cottages en begint meteen het strand. Aan de andere kant heb je wat cottages en haventjes en begin meteen het moeras met enkele kanaaltjes. Tegenover onze cottage, door wat bos, begint een mooie camping. Aan het begin van het schiereiland zijn er ook wat campings aan enkele jachthaventjes, die er vreselijk uitzien (want iedereen staat veel te dicht op elkaar en er zijn geen bomen).

Terug naar het vaste land is er een klein bruggetje. Hier heeft de uiterst vriendelijke familie Cronmiller een jachthaventje waar ze bootjes en ligplekken verhuren en vismateriaal en voer verkopen. http://atthebridge.ca.  We huurden een fluisterbootje bij ze; een grote roeiboot met een elektrisch motortje. Hiermee voeren we door Big Creek National Wildlife Area – een moerassig gebied tussen Long Point en het vaste land. Het lijkt een beetje op een soort mini-everglades. Het is beroemd om de grote verscheidenheid aan vogels, schildpadden en niet giftige slangen. Slangen zagen we niet en van de schilpadden zagen we alleen de kopjes snel onder water wegschieten. Het was een warme dag dus de schildpadden bleven in het water. Ook zagen we nog een bevertje wegschieten. In de twee uur dat we voeren zagen we één keer een stel mensen op een waterscooter – verder was het gebied helemaal verlaten. Heerlijk wat een rust!

We reden terug het eiland op en aten een ijsje bij één van de weinige horecavoorzieningen; bij het Causeway restaurant. http://www.atplayadventures.com/causeway.php. De voorzieningen zijn hier allemaal kleinschalig en in handen van families. Wel zo charmant.

Ik ging met de kids nog een afkoelend duikje nemen, terwijl Isabelle de barbecue voorbereidde. Daarna vierden we Canada Day uiteraard met kampvuur en marshmallows.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten