De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

vrijdag 28 december 2012

Lagerweijtjes jaaroverzicht Deel I

Het was weer een afwisselend en levendig jaartje voor de Lagerweijtjes. Aan de hand van dit blog kunnen we ook hiervan een jaaroverzichtje opstellen. Het jaar begon uitstekend, want amper thuis gingen we al weer op weg op vakantie naar Cancun in Mexico. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/01/playa-del-carmen.html

Behalve een utistekende strand, zwembad en relax-bestemming is er ook verrassend veel te ontdekken, zoals Maya piramides en ruines en Cenotes, indrukwekkende heldere ondergrondse rivieren en grotten. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/01/piramides-van-coba-en-cenotes.html. Een ander hoogtepunt was het prachtige Xel-ha, een mooie heldere zeebaai met veel vissen omringt door een mooie groene jungle. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/01/tulum-en-xel-ha.html.

Terug in Toronto was het een milde winter; desondanks gingen we acht weken lang skieen, soms op een ijshelling in plaats van een sneeuwpiste http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/01/skien-in-toronto.html. We maakten in de maand januari ook nog een ijshockey bezoekje aan de Toronto Marlies http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/01/naar-de-toronto-marlies.html.

Behalve skien moest ik in februari veel reizen; o.a. Engeland, een kort bezoek aan Nederland en ook Australie, waar ik tijdens wat zeldzame vrije tijd de Sydney Harbour Bridge beklom http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/02/sydney-en-de-beklimming-van-de-harbour.html. Daarna bracht ik ook nog een bezoekje aan een prachtig winters Helsinki http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/03/helsinki-en-suomenlinna.html. En in maart volgde nog Parijs en Berlijn.

Na afloop van het skiseizoen vonden de kids een nieuwe passie om hun energie in kwijt te kunnen: martial arts http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/03/martial-arts-en-skien.html. Tijdens March Break ging Kevin op kook- en danskampjes, waarbij hij inderdaad behoorlijk leerde dansen met leuke meisjes.  http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/03/march-break-camp.html. Eind maart was het traditiegetrouw in Ontario weer tijd voor de Mapje Syrup festivals http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/03/fotosessies-maple-siroop-feestjes-en.html. Deze tijd ging snel over in pasen en paaseieren zochten we op een boerderij in een mooi lentezonnetje http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/03/eitjes-zoeken-op-pucks-farm.html. Met dank aan een verandering in baan voor Isabelle van chips naar koffie en de nodige gespaarde airmiles tracteerden we ons eind maart – begin april op een extra onverwachte vakantie naar Los Angeles, waarbij we uiteraard Disneyland bezochten http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/03/eerste-dag-disneyland.html en het tweede Disney park: California Adventure http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/03/disney-california-adventure.html. Uiteraard werd ook Los Angeles zelf bezicht, inclusief het prachtige Griffith Park http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/04/lost-in-angeles.html en http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/04/natuurlijk-los-angeles.html.

In april bezochten we ook Great Wolfe Lodge in Niagara Falls, een groot zwem- en spetterparadijs  http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/04/great-wolf-lodge.html. We bezochten ook de minder bekende natuurlijke attracties van Niagara http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/04/niagara-meer-dan-alleen-watervallen.html.

Eind april was het tijd voor het lenteconcert op Fieldstone, inclusief Kevin op viool http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/04/lenteconcert-fieldstone.html. Ik deed deze maand mee aan mijn tweede klim van de CN Tower en voor het eerst de tien-kilometer run van Yonge Street http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/04/sportweekend.html. De familie levensgenieters brachten ook nog een bezoekje aan het prachtige Grey County in Ontario, met veel watervallen en natuur. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/04/weekendje-grey-county.html.

Begin mei deden we rustig aan, maar met het naderen van de verjaardagen (Aimee 4, Hans 40) en een trouwjubileum (10 jaar) plus een lang weekend, huurden we een luxe cottage aan het afgelegen, rustige en fantastische Cashel Lake http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/05/naar-cashel-lake.html. Via het interessante Indiaanse Petroglyphs provincial Park reden we weer terug naar huis. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/05/via-petroglyphs-provincial-park-terug.html. In het weekend erna vierden we niet alleen Aimee`s verjaardag http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/05/chuck-e-cheese.html , maar ook de overdreven spectaculaire verjaardagen van haar Italiaanse vriendjes Peter en Leo. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/05/feestweekend.html

In juni bracht ik een bezoekje aan het altijd gezellige Murmansk http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/06/bezoek-aan-murmansk.html . Ondanks het mislukte EK voetbal, waren wij in Toronto ook Oranje en enthousiast http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/06/vriendelijke-agenten-en-oranje.html. Samen met enkele collega`s ging ik dirtbiken in de bossen van Ontario; erg spectaculair http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/06/dirtbiken-in-ganarksa-forest.html.

Time flies when you are having fun, want eind juni was het weer tijd voor de `graduations`; eerst van Kevin van Grade 1 (Groep drie) http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/06/graduation-grade-one.html, daarna van Aimee die afscheid nam van het creche-leven http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/06/graduation-pooh-bears.html.  Op een van de hete dagen in juni gingen we afkoelen onder de Hilton watervallen en in het mooie Kelso Lake. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/06/hilton-falls-en-kelso-lake.html

Juni werd spectaculair afgesloten met het concert van Roger Waters (The Wall) in het Rogers Center http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/06/roger-waters-pink-floyd-wall.html. Ook al hadden we uitstekende muzikanten thuis http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/06/we-will-rock-you.html.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten