De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 14 februari 2013

Hannah point en Half Moon Island

De leukste landing van deze trip deden we op Hannah point op maandagochtend. Hannah point is één groot wildreservaat, met veel pinguins (twee soorten), vogels en een grote kolonie massieve en stinkende Elpehant seals.  Tot midden Januari zijn landingen hier verboden vanwege broedende vogels, en in die overige paar weken van het seizoen is een landing vaak onmogelijk vanwege zee-omstandigheden. Maar niet deze keer.

Er waren op dit eiland veel nieuwsgierige jonge pinguins die net baby-af zijn. De regel is om een minimum afstand van vijf meter van wildleven te houden, tenzij het wildleven jou benadert. En laten de pinguin-jonkies nu de 5-meter regel nog niet kennen....en super nieuwsgierig zijn. Ze kwamen dus naar je toe, zeker als je op de grond ging zitten,  zo dichtbij dat je ze kon vangen en meenemen. Dat zou het perfecte souvenier voor Aimee zijn trouwens. Maar goed, vangen en meenemen is helaas ook niet toegestaan.

De nieuwsgierige jonkies waren één groot schouwspel. Ze steelden onze vlaggen, die we gebruiken om de wandelroutes uit te zetten. Maar het meest  hilarische is dat ze in een rij stonden rondom de grootste Elephant seal; om de beurt bekommen ze de gigantische zeehond, om een paar stapjes op zijn hoofd te lopen, totdat de zeehond een dreigende brul gaf en ze eraf gooide. Maar dan een paar minuten later begon dezelfde voorstelling opnieuw. Mijn inmiddels Poolse expeditiemaatje Mikko en ik hadden werkelijk tranen in ons ogen van het lachen. Filmpje op http://www.youtube.com/watch?v=QOFyB--DYCQ&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=1

’ S Middags maakten we een landing op Half Moon Island. Dit was de tweede spot van deze trip, die ik vorig jaar met de Sea Spirit ook bezocht. Maar zoals eerder gezegd ziet een plek in Antarctica er in februari totaal anders uit dan in november. Er lag weinig sneeuw op dit vulkanische eiland, dus konden we eindelijk een heerlijk lange wandeling maken. Weer waren er veel pinguins en zeehonden. Ook konden we een stukje helling naar beneden glijden.

’S Avond namen we afscheid van iedereen met een afscheidsfeest en diner. Het is tijd om weer terug te gaan, de eerste fly-cruise van Quark zit er bijna op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten