De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 16 februari 2013

Terug naar de bewoonde wereld

Dinsdagochtend waren we terug bij King George Island. Met opnieuw een andere uitdaging; de vliegtuigen konden vliegen, maar de zee was vrij wild met een wind van 30-40 knopen. En we konden alleen het schip af met alle bagage in zodiacs....

We hadden dus een wild ritje en kwamen vrij nat aan. Gelukkig droegen we water-afwerende kleding. Onder een strakke sneeuwstorm liepen we naar het vliegtuig. Het opstijgen van Frey base is nog spectaculairer dan de landing. Vanwege de korte baan (slechts 1200 meter) draait het vliegtuig op zijn remmen eerst alle motoren op volle kracht, voordat de remmen losgelaten worden. Als een vliegdekschip-start knalt het vliegtuig vanuit zijn remstand meteen hard vooruit. Absoluut spektakel!

En zo sta je na twee uur weer op de grond van het vaste land van Zuid-Amerika. ’ S Avonds gingen Marcelo (ons Argentijnse teamlid) en ik uiteten met de heren van DAP; de vliegtuigmaatschappij die voor ons de vluchten uitvoert naar King George Island met hun spectaculaire British Aerospace 146 jets. We vierden dat we gezamenlijk de eerste passagiers-nachtvlucht hadden uitgevoerd naar Antarctica. Ooit.

Woensdagochtend sliep ik even wat bij. ’s Middags ging ik lunchen met een lokale concurrent; altijd goed om wat leerpunten met elkaar uit te wisselen. En om even voor vier uur ’s middags begon ik weer aan het lange traject naar huis. Stap 1; Punta Arenas – Santiago.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten