De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 9 mei 2013

Maple Leafs in de Play offs

Het ijshockeyvirus in Toronto heeft een voorlopig hoogtepunt bereikt. Want voor het eerst in 9 jaar hebben ze de playoffs voor de Stanley cup bereikt http://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Cup.

Dat hebben nog 15 andere teams, dus de winst is nog ver weg. Anders dan bij ons met voetbal, gaan de playoffs tussen teams over zeven wedstrijden. Of totdat één team vier wedstrijden gewonnen heeft.
Helaas moeten de Leafs tegen de Boston Bruins, in 2011 nog winnaars van de cup. De eerste wedstijd vorige week woensdag ging dan ook kansloos met 4-1 verloren. Maar zaterdag verraste de Leafs; ze wonnen met 2-4 in Boston. Maandag was de eerste play-offs wedstrijd in negen jaar in Toronto; de Leafs werden echter met 5-2 door de Bruins ingemaakt. Woensdag volgde de volgende teleurstelling; want na een 2-0 voorsprong werd er met 3-4 verloren in de verlenging.

Hopelijk kunnen de Leafs nog voor wat succes zorgen, want de frustraties over het gebrek aan hockey-succes zit diep bij de Torontonians. Waar in andere Noord-Amerikaanse steden hockey met andere sporten zoals basketbal, American football en baseball moet concurreren, is het hier met grote afstand sport nummer één. De Leafs hebben één van de grootste hockey-tempels (Air Canada Center), die altijd helemaal uitverkocht is tegen de gekste prijzen (de Rolling Stones zijn er een koopje bij). En toch is het succes zo lang uitgebleven. Go Leafs Go!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten