De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 5 mei 2013

Zomer!

Sinds exact 1 mei is het zomer in Toronto. Mijn definitie van zomer dan; dat je zonder jas ’s ochtends en ’s avonds buiten kan lopen. De temperaturen lopen nog niet heel hoog op (zo rond de twintig graden), maar het is lekker, zeker met een zonnetje. Eindelijk!

Met een beetje geluk kunnen we nu gaan genieten van de Canadese zomer. Tot en met eind september zou het lekker moeten zijn en met een beetje geluk is ook oktober, in de vorm van een ‘Indian Summer’, prima uit te houden. Mijn minst favoriete maanden in Toronto zijn November en April; over het algemeen koud, regenachtig, grijs en grauw. Geef mij maar zomer. Of als tweede keus; echte winter!  Isabelle was dit jaar niet zo blij met de winter, omdat zij een aantal keer grote lagen sneeuw stond weg te scheppen terwijl ik op reis was voor het werk. De volgende winter besteden we het sneeuw-schuiven zeker uit.

Opvallend hier blijven de korte seizoensovergangen; begin april hadden we nog sneeuw en winterjassen, eind april is het lekker en kan je zonder jas naar buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten