De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 15 juni 2013

Kinderen worden groot

Een enorme open deur. Niet echt de meest creatieve uitspraak, maar onze kinderen worden groot. Dat merkten we weer in deze laatste schoolweek.

Dinsdagavond kwam Aimee van school met de mededeling dat ze een “crush” op iemand had. Oftwel in Nederlands; stapelveliefd. Maar helaas is het een onbereikbare liefde, want het is de populaire Lucas uit grade 5, dus twee keer zo oud als Aimee. Maar verliefd is Aimee wel, inclusief de uitspraken dat hij de knapste jongen van de hele wereld is.
Woensdagmiddag won ik echter de rol als belangrijkste man in haar leven terug, door als verrassing op de middag-picknick lunch van haar klas in een park te verschijnen. Tot de volgende dag heb ik moet aanhoren “papa, jij kwam speciaal voor mij!”.

Donderdagmiddag had Kevin een “pool party” (zwemfeestje) als afscheid van z’n klas bij een klasgenootje thuis. En zo werd het vanzelf vrijdag, de dag van “graduation”. Zoals eerder gemeld wordt ook de simpele overgang van een klas naar de volgende hier speciaal gevierd.
Aimée’s klas mocht weer het volkslied zingen van de officiele afsluiting van het schooljaar, in zowel Engels als Frans. http://www.youtube.com/watch?v=3bKZy-JFOUw. Onze kinderen hadden weer een jaar hun uiterste best gedaan en kregen hun “character-ribbon”. Voor Kevin was dit de derde keer op rij “Responsibility”. Aimée kreeg “Caring”. Helaas gingen de awards dit keer aan de neus van de Lagerweijtjes voorbij. Tja Kevin, je kan niet elk jaar een award winnen! Grote winnaar was trouwens Aimée’s Lucas, die beste van de klas werd, beste toneelspeler van de school en beste karakter van de school. Dus ondanks het leeftijdsverschil misschien toch niet zo’n slechte keuze van onze dochter. Bij het naar buiten gaan van de school kwamen we hem nog tegen waarop Aimee luid “Hello Lucas” zei, waarop Lucas “hi!”zij. En Aimée even later tegen mij “Papa, hij zij hi tegen mij!”... Zucht.

Op zich is het wel leuk dat door de disputen (vertikale groepen naast de klassen), er een leuke band en interactie onstaat tussen de oudere en jongere kinderen. Zo nam voor onze ogen ook een tienermeisje met een grote hug en een grapje voor de zomer afscheid van Aimée.
Het goede schooljaar moest natuurlijk gevierd worden en de kinderen mochten een restaurant uitkiezen. Dat werd weer Copacobana; het Braziliaanse steak house en eigenlijk de favoriet van de hele familie. Dus zaten we even later buiten onder tropische lounge-muziek te genieten van het beste vlees. Echt zonder enige twijffel het beste vlees. Filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=K4COXIFKSrE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten