De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 27 juni 2013

Echt zomer in Toronto

Afgelopen vrijdag ging officieel de zomer in. Voor mij was het ondanks het wisselende weer al eerder zomer – zoals eerder geschreven is dat voor mij als je zonder jasje ’s ochtends en ’s avonds buiten kunt lopen. De Toronto zomer is echter anders – een drukkende vochtige temperatuur.

Vrijdag zelf was alles nog “normaal” zomer weer; lekker zonnig, graadje of 20, 25 C. Maar zaterdag begon dan ook echt de Toronto zomer. Overigens niet meteen met lekker weer; integendeel, terwijl wij halverwege onze Color Me Rad run waren, kregen we een enorme hoosbui over ons heen. De regen verminderde echter niet de temperatuur; nee, die ging meteen stevig omhoog.  Het werd warm, drukkend en benauwd. Toen zondag ook nog eens de zon doorbrak liep de temperatuur op tot boven de dertig en de gevoelstemperatuur tot veertig vanwege de hoge luchtvochtigheid.

Geen probleem, met dit ‘tropische’ landklimaatweer is het prima vertoeven in onze achtertuin. Het zwembad voelde nog nooit zo lekker en er is voldoende schaduw in onze tuin. We hadden zondagmiddag een heerlijke vakantiemiddag in eigen tuin. Alleen jammer dat onze frequente bezoekers (eekhoorntjes, chipmunks, wasberen, etc) af en toe een urinespoor achterlaten, die in sommige hoeken van onze tuin duidelijk ruikbaar is.

Verder genoot ik van het Nederlands kampioenschap wielrennen, gevolgd op internet, omdat mijn grote held Johnny Hoogerland won. Altijd aanvallen, soms vreselijk vallen (denk aan het prikkeldraad-incident in de Tour, maar ook aan zijn intensive-care bezoek nog geen 4 maanden geleden), en dan nu eindelijk winnen, dat is super verdiend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten