De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 2 juni 2013

Weekje klasuitstapjes, overstromingen, zwembaden en Shakespeare

Het was bij lange na niet zo’n gestoorde week als vorige week http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2013/05/weekje-verjaardagen-en-ziekenhuizen.html, maar er gebeurde weer vanalles deze week.

Maandag vertrokken de oma’s helaas weer. Aimee had een leuk uitstapje met de klas naar High Park. Dit prachtige en uitgestrekte park ligt in het westen van Toronto; helaas wat verder weg vanaf ons huis. Maar het is fantastisch voor kinderen. Er is een megaspeeltuin met klimkastelen en een uitgebreide kinderboerderij. Aimee heeft er ook nog plantjes geplant voor het leermoment.
Maandagavond was ons zwembad klaar, maar nog erg koud zoals uit de eerder geposte filmpjes blijkt. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2013/05/het-zwembadseizoen-is-geopend.html.

Dinsdag vertrok Isabelle voor een paar dagen voor een werkreis naar Newark (ten zuiden van New York). Kevin had deze dag een uitstapje met zijn klas; zij bezochten een Japans cultureel centrum, om te spelen met Japans speelgoed en het uitvoeren van Japanse dansen. In Toronto brak ‘noodweer’ los; het regende heel hard tot diep in de nacht. Woensdagochtend was het schitterend weer, maar de enorme hoeveelheid water had overal overstromingen (en dus verkeerschaos) veroorzaakt. Ook onze waskelder stond blank. Het was een vreemd gevoel; als snel steeg de temperatuur naar een heerlijke 27 graden en verdampte overal het water. Meteen had je een hoge luchtvochtigheid en voelde de lucht vochtig maar eerst nog fris aan. Maar de luchtvochtigheid en temperatuur namen verder toe en het werd dus steeds ‘plakkeriger’. Gelukkig konden de kids en ik bij thuiskomst afkoelen in ons zwembad; de waterverwarmer had zijn werk gedaan. Wat een luxe, een ‘eigen’ zwembad. En het is ook nog eens een redelijk formaat, inclusief diep gedeelte met duikplankje.
Donderdag kwam Isabelle weer terug uit Newark, waar ze ontsnapte aan een ongelovelijke gevoelstemperatuur van 47 graden celsius. We konden deze avond niet afkoelen in het zwembad, want Kevin had een bijrol in een soort koor van de schoolvoorstelling op Fieldstone, genaamd de Tempest (van Shakespeare, de klassikers worden niet geschuwd – Romeo en Juliet wordt in de eerste kleuterklas al gelezen in een kinderversie, dus The Tempest in grade 2 gaat prima). Filmpjes! http://www.youtube.com/watch?v=3_mLCEvzYTM&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=3 en http://www.youtube.com/watch?v=a5TUnf7mxFA&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=1. Als verrasing werd ook nog even Gangnam style in het klassieke stuk gemixt. http://www.youtube.com/watch?v=m77KzgCKZho&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg (Kevin staat hier rechts achteraan). Leuk was dat dit een vrijwillig initiatief was (dus geen verplichtinging vanuit de klas). Kevin had zich zelf aangemeld om aan dit toneelstuk mee te doen. Goed zo jongen, wees maar lekker initiatiefrijk en cultureel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten