De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 8 oktober 2014

Aankomende Halloween en oude vliegtuigen


De herfst komt er nu echt aan in Toronto; de temperatuur daalde flink deze week. De dagtemperatuur wordt niet meer dan 12 tot 14 graden. Toen ik er zondagochtend uit ging om te rennen was het zelfs een magere acht graden, brrrr. Maar het heeft ook zijn positieve kanten; nu het Oktober is, mogen de huizen voor Halloween (31 oktober) alvast aangekleed worden. Isabelle en Aimée hebben hier al hun best voor gedaan, dus hebben we een ‘griezelig’ versierd huis. Voor kinderen is Halloween altijd één van de hoogtepunten van het jaar: Trick or Treating en dus snoep, snoep en nog meer snoep! De goed bedoelde manderijntjes die er soms tussen worden gevonden, worden toch niet echt gewaardeerd.

Zaterdag gingen we uiteraard weer naar familie-karate. En wederom waren we de enige familie, dus werden we in onze privé-les flink onder handen genomen. Zaterdagnamiddag hadden de kinderen een feestje met trampoline-springen. Ze kwamen dolenthousiast thuis en hadden ook weer leuke loot bags. Deze “buit-tasjes”zijn typisch Noord-Amerikaans; de kinderen krijgen een zakje met kleine kadootjes en snoepjes mee aan het einde van het feestje. Dit keer hadden ze lichtgevende jojo’s (‘yo-glows’).

Zondag hadden we een relaxte dag. We brachten een kort bezoekje aan een vliegveldje dichtbij, Markham Airport. Redelijk in de “middle of nowhere” op een half uurtje buiten Toronto. Ik kwam het toevallig tegen toen ik een artikel las over “vliegtuig-begraafplaatsen”(aircraft boneyards). Deze zijn meestal in woestijnen, maar tot mijn verbazing was Markham Airport een oude ‘begraafplaats’ voor overtollige en oude vliegtuigen van de Canadese luchtmacht. Bij aankomst bleken de meeste vliegtuigen echter onbereikbaar, maar gelukkig hadden ze voor bezoekers zoals wij vier kisten opgesteld op een prima toegankelijke plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten