De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 13 oktober 2014

Ontario in de herfst; Rosseau


Donderdagmiddag kwam het volgende bezoek uit Nederland over; de beide oma’s. Vrijdag had ik vrij genomen, om een lang weekend (maandag is Thanksgiving) extra lang te maken. Om 1 uur haalden we de kids van school, om bijtijds naar het noorden de natuur in te gaan. Hierdoor hadden we nauwelijks file en kwamen we al drie uur later op onze bestemming aan; het idylisch gelegen Tappattoo resort http://www.grandtappattoo.com/ aan Otter Lake, dichtbij het stadje Parry Sound. Het resortje heeft een zwembad, sauna, hottub en ligt aan een prachtig meertje.

Zaterdagochtend werden we wakker met mooi weer zonder een zuchtje wind. Hierdoor was het meer een prachtige spiegel, waarin de bossen met prachtige herfstkleuren mooi weerspiegeld werden. Het nodigde uit om te gaan vissen, wat we na het uitgebreide ontbijt ook deden, helaas zonder iets te vangen.

In de middag brachten we een bezoek aan het kleine plaatsje Rosseau. In dit plaatsje hadden ze een “pompoenfestival”, oftewel een herfstfeestje. Met onder andere een roofvogeldemonstratie, spelletjes en een een leuk aangekleed dorpje. We reden na een bezoek aan het feestje nog een stukje verder door de bossen met de meest prachtige herfstkleuren en brachten een bezoek aan de watervallen van Rosseau.

Wellicht is Ontario in de herfst op zijn mooist; het is echt genieten van de meest mooie plaatjes en kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten