De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 14 oktober 2014

Parry Sound en Killbear


Zondag was het weer een geweldige herfstdag. Wel frisjes, maar droog, zonnig en weinig wind. Na het ontbijt reden we naar het plaatsje Parry Sound, waar Isabelle en de kids met Oma Dicky een enorme tweedehandsboeken winkel inging met meer dan 120.000 boeken http://www.bearlyusedbooks.ca/2009/08/welcome-to-bearly-used-books-only-place.html

In de tussentijd bracht ik met oma Nel een bezoekje aan de uitkijktoren op Tower Hill. http://museumontowerhill.com/. Dat wil zeggen, oma bleef beneden lekker in het zonnetje zitten terwijl ik de de toren beklom. Met uiteindelijk fantastische uitzichten op het herfstachtige groen-rood-gele landschap.

Na het bezoekje aan Parry Sound reden we door naar Killbear provincial park. http://www.ontarioparks.com/park/killbear. Als je de naam van dit grote park hoort, vraag je je wellicht af hoe men aan deze naam komt. Welnu, het park bevindt zich op een schiereiland. En vroeger jaagden de indianen (of “first nations” zoals deze tegenwoordig politiek correct heten) tijdens de jacht de beren het schiereiland op, tot aan de punt. Beren kunnen prima zwemmen, maar blijkbaar hebben ze toch een klein momentje van twijffel voordat ze het water ingaan. Dat momentje van twijffel op de punt van het schiereiland, Killbear point, was de kans om toe te slaan en werd menige beer fataal. Het punt heette ooit Mukwa Naosh (bear point) maar dat werd verdraaid naar Mukwa Naoshin (bear kill). Het park is nog steeds een prima plek om beren te zien, maar (helaas?) vandaag niet. Ook is het een prima park voor slangen, maar ook daar werden we niet door verrast. We moesten het met een chipmunk (grondeekhoorn) doen. We liepen door de prachtige herfstkleuren naar het puntje van het schiereiland en ook de oma’s liepen de hele wandeling mee, wat niet altijd even eenvoudig was. Dappere oma’s.

’s Middags relaxten we in het resort en ging ik met de kinderen even zwemmen. We reden nog even terug naar Parry Sound, omdat de kids vandaag McDonalds kozen als eten (hoe orgineel!). De dag werd afgesloten met kampvuur en vuurwerk. Happy Thanksgiving!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten