De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 27 oktober 2014

Tiger-cats vs Argonauts: Football

Zaterdagmiddag hadden we, na karate en een kinderfeestje, een uitnodiging voor een American Football wedstrijd. Bij TUI sport-reizen werkte Brian Bulcke http://en.wikipedia.org/wiki/Brian_Bulcke, een professioneel Football speler. Toen hij twee jaar geleden bij de Hamilton Tiger-Cats tekende, kwam hij bij Quark zitten om te werken, aangezien de sportreizen hier zelf geen kantoor hebben. Hamilton is een grote stad op zo’n 45 minuten rijden van Toronto, zeg maar tussen Toronto en Niagara falls in.

Brian nodigde ons uit voor een wedstrijd van de Hamilton Tiger-Cats tegen de Toronto Argonauts. Een vreemde gewaarwoording, want wij zijn uiteraard in principe voor de teams uit Toronto. Maar dit keer zaten we op uitnodiging van de tegenstander in het vak met andere Hamilton supporters. Uiteraard schreeuwden we dit keer voor Hamilton, hoewel de kids flexibel bleven…
De wedstrijd werd gespeeld in het enorme Rogers Center. Wel werd meteen duidelijk dat American Football niet de meest populaire sport in Canada is; de derde ring van het stadion bleef gesloten en toen waren er nog steeds veel plaatsen over op de 1e en 2e ring. Maar goed, het is in ieder geval een stuk luidruchtiger dan een Baseball-wedstrijd in een vol stadion. Man man man, wat maken Football supporters een herrie! In het Toronto vak direct links van ons zat een complete drumband met bijbehorend schreeuwkoor, die de hele wedstrijd los gingen. Het viel ons op dat de Hamilton en Toronto vakken niet van elkaar gescheiden zijn. Er was een behoorlijk portie goed bedoeld verbaal ‘geweld’ tussen de supportersgroepen, maar agressief was het zeker niet. Voetbalsupporters, neem er aub een voorbeeld aan.

In de rust kwam Brian nog even langs voor een fotomoment met de kinderen, inclusief handtekening. Hij speelt helaas zelf op dit moment niet vanwege een armblessure. Ook konden de kids in de rust op de foto met de cheerleaders. Die waren wel van de Toronto Argonauts, maar wat maakt het uit als ze mooie pompons hebben?
American Football zal niet onze favoriete sport worden vanwege de vele onderbrekingen. Maar gelukkig zagen we een hele spannende wedstijd die eerst de ene en toen de andere kant op leek te vallen, dankzij twee teams die niet veel voor elkaar onder deden. Toronto trok uiteindelijk aan het langste eind door met 26-24 nipt te winnen. Jammer voor Hamilton, fijn voor Toronto... Moeten we nu blij zijn of niet? In ieder geval hadden we dankzij Brian een leuke middag, many thanks Brian Bulcke!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten