De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 28 oktober 2014

Imax to the Max

Zondag was het weer een prima herfstdagje. Op één of andere manier heeft het koude weer van begin Oktober nog niet doorgezet. We waren al heel bang voor een hele vroege winter! De temperaturen overdag zijn nog van dien aard dat we met trui maar zonder jas naar buiten kunnen.

Zo gingen Aimée en ik zondagochtend weer samen 2.5km rennen door het park. Het is nog steeds prachtig, met de mooiste herfstkleuren. Maar het gaat nu heel hard met het verliezen van de bladeren; ik denk dat de bomen binnen één tot twee weken helemaal kaal zijn.
Zondagmiddag brachten we een bezoekje aan het science center, waar we een jaarabonnement op hebben. Lekker dichtbij en met heel veel interessant kinderpret.

We keken eerst een leuke Imax-film; Madagascar, Island of Lemurs.  http://islandoflemurs.imax.com. Een interessante maar ook grappige film over de oudste primaten op onze planeet; lemuren. Sommigen lijken een beetje op een kruising tussen aap, wasbeer en luiaard. Volgens Wikipedia: “The order Primates has traditionally been divided into two main groupings: prosimians and simians. Prosimians have characteristics more like those of the earliest primates, and include the lemurs of Madagascar. Simians include monkeys and apes.” De lemuren hebben de dinosaurustijd overleefd en komen nu alleen nog maar op Madagascar voor. Unieke diertjes dus. Madagascar staat dankzij deze film op onze ‘bucket list’ van hopelijk toekomstige vakantiebestemmingen.
De kinderen konden geen genoeg krijgen van de Imax films en wilden heel graag nog een keer naar de “Great White Shark” film. http://greatwhiteshark3d.com/. Omdat we toch een all-inclusive  abonnement hebben; waarom niet? Dus zagen we nog een keer een indrukwekkende Imax film over de grootste en meest gevreesde haai, die echter meer van ons mensen te vrezen heeft dan andersom.

Daarna bezochten we een half uurtje een tijdelijke tenstoonstelling die vandaag voor het laatst was; Science of Rock n Roll. http://www.ontariosciencecentre.ca/rocknroll. Nog een leuke, interessante en interactieve tentoonstelling, met kleine opname-studio’s en veel instrumenten die de kids konden bespelen. Het was het einde van de dag, lekker rustig, en dus bleven onze kinderen enthousiast rondrennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten