De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 21 maart 2011

Met de helikopter terug naar Niagara Falls

Ja, echt waar. Vandaag was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van ons verblijf in Canada de afgelopen zes maanden. We kregen namelijk een uitstekende aanbieding via www.groupon.com  voor een helikoptervluchtje over Niagara Falls. Aimée mocht ook nog eens gratis mee en met een prachtig lente weekend voor de boeg dachten wij ….boeken!
Dus gingen wij vanochtend op weg naar Niagara on-the-Lake. Het vliegveldje waar http://www.nationalhelicopters.com/Niagara_Home.html van vertrok ligt namelijk aan het Ontario meer op een dikke 10 minuten vliegen van de watervallen. Het weer en het zicht waren helemaal fantastisch. We hadden dit weekend twee prachtige lentedagen – zeker het gevolg van het ingaan van de zomertijd (Daylight Saving time) vorige week (dus let op: we hebben heel even slechts 5 uur tijdsverschil). Het was een rustig vluchtje alleen met ons gezin: uiteraard was het uitzicht op de watervallen geweldig. De kids vonden het uiteraard prachtig. Kevin was ook erg blij met zijn koptelefoon en microfoon en zat de hele tijd met onze vrouwelijke piloot te ouwehoeren!
Na een dikke 20 minuten waren we weer terug en maakten we vervolgens een ritje door Niagara on-the-lake. In tegenstelling tot Niagara Falls (wat een mini Las Vegas is http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2010/10/niagara-falls.html) is Niagara on-the-lake een bijzonder charmant, mooi en historisch dorpje. Aan het einde van het dorpje aan de rivier staat het oude Engelse fort George   http://www.pc.gc.ca/lhn-nhs/on/fortgeorge/index.aspx. Het is bijna niet voor te stellen dat hier nog geen tweehonderd jaar geleden zwaar werd gevochten tussen de Amerikanen en de Engelsen/Canadezen. Uiteindelijk werd Fort George volledig kappot geschoten en moesten de Engelsen het fort verlaten. Maar ook bij deze oorlog hadden de Amerikanen niet veel succes buiten eigen grondgebied en moesten ze zich uiteindelijk terugtrekken.
Zondag was dus een uitstapjesdag. We proberen zoveel mogelijk het weekend vrij te plannen van klusjes en boodschappen, maar zaterdag lukte dat niet. Eerst moest ik mijn wegenbelasting betalen. Dat gaat hier iets anders dan in Nederland. Je wegenbelasting loopt af met je verjaardag, dus voor deze datum moet je verlengen. Oftewel, je “sticker” halen, want het is een klein stickertje dat je op je nummerplaat moet plakken. De wegenbelasting is hier echt een koopje ($78 per jaar) in tegenstelling tot de verzekering (>$2000++).
Daarna had Isabelle een autoklusje: zij ging de auto wegbrengen voor een kleine onderhoudsbeurt. Toen zij weer terug was gingen we nog even naar de speeltuin. Nu de sneeuw weg is konden de kids weer eens in hun elektrische auto naar de speeltuin rijden.
Kevin had de afgelopen week (en komende week) voorjaarsvakantie. Hij ging afgelopen week naar een “ kampje”. In tegenstelling tot wat de naam suggereert blijft hij hier niet slapen, maar is het een “day camp”. Hij heeft enorm veel geknutseld. Wij zijn weer blij gemaakt met een enorme tas met knutselwerk. En eerlijk gezegd waren we behoorlijk onder de indruk van de kwaliteit. Maar goed daarvoor zijn we ook trotse ouders, natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten