De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 27 maart 2011

Winter wint

Nee, we gaan het niet over het weer hebben, maar eens over Aron. Aron Winter. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2011/01/winter-naar-toronto.html. Want zaterdag was de eerste thuiswedstrijd van Toronto FC in het nieuwe Noord-Amerikaanse voetbalseizoen en Aron’s tweede wedstrijd als coach van Toronto FC. http://www.torontofc.ca/  En het leuke is: dankzij Isabelle’s succesvolle netwerken binnen de Pepsi-organisatie hadden wij vier gratis kaartjes met dank aan sponsor Gatorade! We vroegen ons af of de kids wellicht nog wat te jong waren voor een hele wedstrijd, maar dat viel reuze mee. Aimée had het alleen de laatste 10 minuutjes een beetje gehad.
Overigens heeft Isabelle al eerder geluk gehad met haar Pepsi-connecties, want zij is al een keer naar de Maple Leafs (het ijshockey) geweest…. Tot grote jaloezie van mijn persoontje.
Helaas werd voor Kevin niet de Kuip zijn eerste voetbalstadion zoals oorspronkelijk door papa gepland, maar het BMO Field in Toronto – gelegen aan het meer. Met ruim 20.000 enthousiaste supporters en in een heerlijk zonnetje, want het was vandaag fantastisch weer (hoewel niet boven het vriespunt).
Het niveau was niet groots , maar gelukkig heeft Toronto FC dankzij Aron Winter een Nederlandse rechtsbuiten, Javier Martina, die er vandaag twee injoeg. Na een vroege 1-0 http://www.youtube.com/watch?v=-goyP8xa6Ds pegelde hij in de tweede helft  op spectaculaire wijze nummer twee in het net http://www.youtube.com/watch?v=Yw1baFS4BIQ. Er ging zo wie zo veel gevaar van hem uit dus werd hij zonder enige concurrentie man van de wedstrijd.
Toronto FC heeft trouwens nog twee Nederlanders onder contract staan, Elbekay Bouchiba en Nick Soolsma, maar die kwamen vandaag niet opdraven. Ook staat de broer van Jonathan de Guzman onder contract (Julian), maar die was vandaag geblesseerd.
Het was erg leuk om dit mee te maken. Fans zijn net zo enthousiast als in Europa en Toronto FC heeft zelfs een kleine harde kern (geen hooligans, wel lekker gezellig luidruchtig o.a. met trommels). Deze groep vierde de overwinning op luide wijze buiten het stadion. En verder is het lekker Noord-Amerikaans commercieel: met Carlsberg bierspelletjes in de rust, Pizza Pizza verlotingen tijdens de wedstrijd en in plaats van Lee Towers een stoere rapper met clublied in de rust. Die bij zijn optreden ook het vak van de harde kern indook, uiteraard tot groots enthousiasme.
Na de wedstrijd reden we naar het distillery district. Dit is een geweldige plek: een grote oude drankstokerij is omgebouwd tot een crea-trendy gebiedje met veel restaurantjes en kunstwinkeltjes. http://www.thedistillerydistrict.com. Wij aten daar in een leuk restaurantje http://www.purespirits.ca/ met waarschijnlijk het beste kindermenuutje ooit: heerlijke vers-gemaakte friet met grote garnalen. Niet alleen wij smulden, de kinderen ook.
Op de terugweg kwamen we nog langs het plein op Yonge en Dundas. Daar was een grote Nintendo  promotie aan de gang (lancering van de nieuwe Nintendo 3DS). Tot groot plezier van Kevin stopten we even om te kijken en om met Mario op de foto te gaan. Hoewel Kevin dat op het laatste moment toch een beetje te eng vond, dus gingen alleen Aimée en ik op de foto. De Nintendo 3Ds staat bij Kevin natuurlijk hoog op de verlanglijst, misschien iets voor zijn verjaardag.
Wil je nog meer poppenkast-video’s van Kevin zien? Kijk op http://www.youtube.com/watch?v=4ifKqq4IaO4 en http://www.youtube.com/watch?v=lya1oz_111I

Geen opmerkingen:

Een reactie posten