De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 26 maart 2011

Art School

Zo het was het weekje weer wel. Want na al het gejubel over het lenteweer afgelopen weekend, kwam de winterrealiteit weer even hard terug. Dinsdagnacht en woensdag viel er zo’n 20cm sneeuw. Sindsdien is het prachtig zonnig, met een blauwe lucht, maar koud. Dus zitten we voorlopig toch weer in een witte stad.
Kevin had een tweede week vakantie. De gewone scholen hebben maar één week voorjaarsvakantie, maar de privéscholen hebben twee weken. Dat gaf even een moeilijke puzzel, omdat er nauwelijks kampjes (Camps) werden aangeboden voor deze tweede week. Uiteindelijk vonden we een duur kampje aan de Avenue Road Arts School, dichtbij mijn werk, http://www.avenueroadartsschool.com. Wij dachten weer een leuk knutselclubje zoals de week ervoor. Het was echter een echte artistieke kunst & cultuurschool. Verraste Kevin ons vorige week met de kwaliteit van zijn knutselwerk, deze week sloegen we van verbazing compleet achterover. Kevin kwam thuis met een prachtig poppenspel- theater, helemaal zelf gemaakt. En we kregen uiteraard vrijdagavond een privévoorstelling die ik later als filmpje live zal zetten. Let op de plotselinge - en onbewuste - verandering van Nederlands naar het Engels in de voorstelling!
Ik ging dus elke ochtend met Kevin met metro & tram op pad. De Art School is nog geen 10 minuten lopen van mijn kantoor. Daardoor had ik geen tijd of aandacht om een gratis nieuwskrantje door te bladeren. En dus kreeg ik geen inspiratie voor het schrijven van een stukje over het nieuws in Toronto. Of toch? Ik kreeg vlug iets mee over een interessante discussie. Als progressieve en liberale stad is men tot de conclusie gekomen dat prostitutie gelegaliseerd moet worden. En dus wil Toronto een gebied aanwijzen dat als “red light district” kan dienen. Één raadslid kwam al met een idee, waarom wijzen we Toronto Island niet aan als tippelzone? Toch een beetje weg van de stad, dus heb je de zooi een beetje van je vandaan. Sorry, Toronto Island?  De oase van groen en rust? http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2010/10/weekendje-blauwe-luchten.html. Het prachtige park, autovrij, heerlijk speelgebied voor kinderen en houten huisjes in een prachtige oude stijl alsof de tijd heeft stil gestaan? Volkomen terecht werd dit raadslid uitgefloten, teruggefloten en belachelijk gemaakt. Nee meneer raadslid, in een stad met een oppervlakte als Toronto kan je ergens anders wel een plekje vinden, maar je blijft met je handen af van “ons” Toronto Island!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten