De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 29 maart 2011

Multi-culturele zwemles en een klusjeszondag

Na een lange dag “uit” bleven we zondag een dagje in en om het huis. Dat is niet altijd even makkelijk voor de kids, want het zijn toch wel kinderen die gelucht moeten worden. En die van uitstapjes houden. Zo was het gisteren Aimée die na de voetbalwedstrijd zei “wil niet naar huis, ik wil appesapje dlinken in lestaulantje”. Tijdens uitstapjes gedragen ze zich meestal voortreffelijk. Zo kregen we gisteren in het restaurant weer eens een compliment van andere gasten, dat we bijzonder gedisciplineerde en geweldige kinderen hebben die zich uitstekend gedragen. Dat is thuis wel eens anders, zoals vandaag….;-)
Vanochtend hadden we om 11 uur een intake bij zwemles voor Kevin. Op een paar honderd meter van ons huis bevindt zich een grote middelbare school met een eigen zwembad. En daar worden dus ook lessen gegeven. De lessen zijn in handen van een tweetal russen. Zoals eigenlijk zoveel bedrijven en organisaties in handen zijn van immigranten en daarmee hun eigen culturele stempel zetten. Zo kan je op Aimée’s Italiaanse crèche de gemoedelijkheid, warmte en het goede eten van Italië herkennen. En zo bestaat de Russische zwemschool uit discipline en toppresentatie. Hier wordt niet kinderen geleerd om te zwemmen maar om topsport te bedrijven. De aanwezige jonge kids zwommen uitsteken en bijzonder snel. De stevige Russische zwemleraar is vriendelijk maar lijkt me niet iemand die tegenspraak duldt. Hij is laat we het zo zeggen duidelijk en stevig aanwezig. Ach, een beetje discipline is voor Kevin niet slecht en als hij daarmee in korte tijd goed leert zwemmen vind ik het best. Men was te spreken over zijn intake (ja dat hij geen watervrees heeft wisten we al, in Spanje had hij als 2 jarige peuter ook al zwemles) en we verwachten dat hij het snel zal oppakken.
Verder hebben we boodschappen gedaan en heb ik schoenen gekocht. Het is het gemak van de centrale plek waar we wonen. We hebben zo veel winkels in de omgeving. En ja, ze zijn hier ook gewoon zondag de hele dag geopend. De ChristenUnie of SGP zit hier duidelijk niet in de regering  of zijn niet nodig om de boel te gedogen ;-)!

3 opmerkingen:

  1. Lieve LAgerweijtjes
    Wat fijn dat Kevin naar zwemles gaat.
    Ik ben benieuwd
    Wat een mooie fotos
    Ik ben kijk al weer uit naar mei
    Isabel jullie boffen toch wel met die kaartjes
    Liefs Dicky

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Kevin
    Wat een leuke Poppenkast!
    Ook de voorstelling was heel goed
    Heel GOED gedaan
    Liefs OMa Dicky

    BeantwoordenVerwijderen