De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 8 mei 2011

Klaar voor het buitenleven!

Vorige week kochten we in de stromende regen onze nieuwe tuinset, want onze tuintafel had nog wel de verhuizing maar niet de Canadese winter overleefd.  Ingezakt door het gewicht van de sneeuw….
Vanaf deze week knapte het weer eindelijk op. Met veel zon, temperaturen die nu doorstijgen tot over de 20C. En langzamerhand begint ook de luchtvochtigheid toe te nemen. Het viel me op dat ze hier in Canada niet alleen een gevoelstemperatuur voor de winter rapporteren (de gevoelstemperatuur is vaak lager vanwege de koude wind) maar dus ook voor de zomer (gevoelstemperatuur hoger vanwege de luchtvochtigheid). De gevoelstemperatuur wordt komende week 29C. Een beetje laat voor Nederlandse begrippen, maar ook de bomen krijgen eindelijk bladeren en de boel staat in bloei. Vreemd om te denken dat er zes weken geleden er nog sneeuw lag.
Zaterdag maakten we daarom de tuin klaar voor het buitenleven; tuinset geplaatst, BBQ schoongemaakt en ook hebben we een nieuwe grasmaaier gekocht. Een aantal elektrische apparaten doen het hier niet, met name de hittemakers (koffiezetmachine, broodbakmachine, waterkoker) en snelle motoren (stofzuiger en dus ook onze oude grasmaaier). En een grasmaaier heb je hier nodig, wat een oppervlakte!
Verder had Aimée een bijzondere dag op zaterdag. Eerst mocht ze met een vriendinnetje (Kathleen) en haar ouders mee naar een boerderij. Voor het eerst zonder haar ouders. Vervolgens ontdekten wij bij thuiskomst dat zij net zoals haar papa allergisch is voor dieren. Ze zat hellemaal onder de rode vlekken en bultjes. Gelukkig deed een flesje kinder-antihistamine wonderen. En ten derde mocht Aimée aan het einde van de dag voor het eerst met haar moeder “shoppen”. Nee niet gezamenlijk boodschappen doen, echt shoppen voor kleertjes. Wat ze groeit zo’n beetje overal uit. Kleine meisjes worden groot!

1 opmerking:

  1. Hoi Hans
    Wat een mooie foto van KEVIN
    Die zou ik wel willen hebben
    Ook het verhaaltje wat je had geschreven was weer eens heel leuk.
    Liefs Dicky

    BeantwoordenVerwijderen