De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 5 mei 2011

Obama, Osama, Harper, Wilders en Shakespeare

Yep, het was weer het weekje wel. Obama maakte vorige week zaterdag op een geweldig amusante manier compleet  gehakt van Donald Trump. Niet gezien? Je moet dit echt kijken , politiek kan zóóó leuk zijn http://www.youtube.com/watch?v=k8TwRmX6zs4. Een dagje later scoorde hij heel veel bonuspunten door Osama de eeuwige weg naar zijn maagden te wijzen. Hoewel, hoeveel maagden zal je uiteindelijk krijgen als je als martelaar je op het laatste moment probeert te verschuilen achter je vrouw? Ik bedoel, prima eerste buffer tegen kogels, maar of dat nu de bedoeling is.  Maar goed, sindsdien heeft Pakistan een aardige Bed & Breakfast erbij met op Google wat wisselende reviews. http://maps.google.com/maps/place?cid=9294138184493326603.
Dit overschaduwde op maandag geheel de Canadese verkiezingen. Harper, een kruising tussen Balkenende en Rutte, ook wat uiterlijk betreft, won de verkiezingen glorieus en kreeg hiermee een Tory meerderheid. Hij was al premier, maar dan van een minderheidskabinet. De grote verliezer waren de Liberalen. Die kan je hier niet met VVD vergelijken, want ze zijn een tikje links zoals D66, alleen liggen ze in tegenstelling tot D66 niet met de socialisten in bed. Het verlies kwam hard aan; in ons district Eglington-Lawrence verloor de liberaal Volpe na 23 jaar zijn zetel aan een conservatieveling. In totaal wonnen de conservatieven 30 van de 44 zetels die de GTA (Greater Toronto Area) heeft in het parlement. Het verlies van de liberalen werd compleet gemaakt door de winst van de NPD – de socialisten, die nu de grootste oppositiepartij zijn. Grappig om op de verkiezingslijst te zien dat Canada verder ook een groenlinkse partij heeft en zelfs een dierenpartij (echter zonder zetels).  Het enige wat hier ontbreekt is een partij als de PVV. Geen probleem, wat je niet hebt haal je van ver, dus mag Ome Geert hier komende maandag de boel komen toespreken over vrijheid van meningsuiting en zo http://news.nationalpost.com/2011/05/05/anti-islamic-political-leader-geert-wilders-comes-to-canada
Serieus nieuws dus allemaal. Is er nog iets luchtigs? Jawel, Kevin had maandag Shakespeare day op school en ging als ridder verkleed om de wijze woorden “William Shakespeare built the Globe Theatre”te roepen tijdens een klaspresentatie. Ja de klassiekers worden niet gemeden op Fieldstone School.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten