De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 30 mei 2011

Niagara Escarpment en Badlands

Het Niagara Escarpment is het beste te vergelijken met de Eifel, maar dan iets minder hoog en ruw. Het is met name een groene oase, zeker nu na alle regen van afgelopen weken. Er is echter één uitzondering; de Cheltenham badlands. http://www.day-trips.ca/content/cheltenham-badlands. Plotseling een stukje Marslandschap tussen het prachtige groen. Bizarre rode kleiheuvels met grijs-groen gekleurde mineralen. Heel raar, apart en toch ook weer mooi.
De Cheltenham badlands was de afsluiting van ons weekendje Niagara Escarpment. Een heerlijk weekendje , en ik zeg het  nog maar eens, slechts op een goed uur rijden van ons huis.
De dag begon vandaag vroeg…..om 6 uur werden we wakker gebeld door Oma Nel die het tijdsverschil was vergeten. Oma Nel, we zijn niet boos, dankzij jou hadden we een bijzonder lange dag ;-). We namen weer een heerlijk ontbijtje bij de Millcroft Inn, genoten nog één keer van de prachtige waterval naast het gebouw en doken nog even het zwembad in. Het is een heel eenvoudig zwembad, maar voor onze waterratjes was het perfect want ze wisten niet van ophouden.
Kortom het was een heerlijk weekendje “rural” Canada. Wat we zo fantastisch vinden is dat onze kinderen ook zo genieten van uitstapjes en actief zijn. Wat dat betreft is alles een stuk makkelijker geworden sinds Aimée uit de babyleeftijd is gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten