De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 24 mei 2011

Koninginnedag op mijn verjaardag

Maandag 23 mei. Wat aardig van de Canadezen om een vrije dag te plannen op mijn verjaardag! Want vandaag is het Koninginnedag. Of op zijn Canadees: Victoria Day. Koningin Victoria (1819-1901) was namelijk op 24 mei geboren; en daarom wordt nog elke laatste maandag op of voor 24 mei haar verjaardag gevierd http://en.wikipedia.org/wiki/Victoria_Day.
Na het nodige zingen voor mijn verjaardag, gingen we naar het havengebied (harbourfront) http://www.harbourfrontcentre.com, een plek waar eigenlijk altijd wel wat te doen is. Enkele weken geleden kwamen we er nog om te schaatsen http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2011/02/over-japanners-winterfeestjes-en.html. Er waren clowns, acrobaten en andere straatartiesten, zoals ballonknutselaars. Het was lekker weer en een aangenaam sfeertje.  De schaatsbaan was nu omgevormd in een kanobaan. Hoe multifunctioneel.
Thuis werd voor de tweede maal dit jaar de BBQ ingezet om de maagjes te vullen. En na het eten mochten Isabelle en ik “uit” voor mijn verjaardag. In het winkelcentrum Yorkdale, op slechts vijf minuten rijden, zit een geweldige megabioscoop. We gingen naar de nieuwe Pirates of the Caribbean in 3D. http://disney.go.com/pirates/. Disney voor volwassenen. Het zal nooit een Oscar winnen, maar het is goed vermaak en Johnny Depp speelt zijn typetje weer erg vermakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten