De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 16 juni 2011

Dad, kan ik alsjeblieft hockey kijken?

Vraag; wie denk je dat er hier het meest geïntegreerd is?
Goede antwoord; zonder  twijfel onze Kevin, onze mini Canuck (=Canadees).
Vandaag kwam hij enthousiast van school of hij alsjeblieft alsjeblief alsjeblieft het hockey vanavond mocht kijken. Het is namelijk de laatste wedstrijd van de Stanley cup, zeg maar de champions league van het hockey. Blijkbaar was er veel op school over gesproken, want hij was er oprecht enthousiast over.

Goed je wil niet dat hij morgen het enige kind op school is, dat niets gezien heeft, dus hij mocht de eerste helft zien. En wat doet onze kleine Canuck? Hij zingt voor de wedstrijd luidkeels Oh Canada, het volkslied, mee!

De wedstrijd ging tussen de Vancouver Canucks en de Boston Bruins. Canucks is dus slang voor Canadees. En de Bruins komt inderdaad van het Nederlandse bruin, als symbool voor bruine beren. Helaas voor de Canadezen waren de beren sterker. En dus heeft Canada sinds 1993 niet meer de cup binnengehaald. Ook vandaag weer niet, want Vancouver verloor in eigen huis met maar liefst 4-0.

Het is een vermakelijke harde sport om te kijken. Er wordt heel veel "uitgedeeld", echter het zijn geen Arjan Robbens maar echte mannen. Dus staat men na een tik gewoon snel op om door te gaan. Zonder te zeuren.

1 opmerking:

  1. En wat ik niet had verwacht in Canada, echte rellen na de wedstrijd. Hier op het nieuws.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen