De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 19 juni 2011

Nog een graduation

Donderdag had Kevin zijn laatste schooldag; wat overbleef voor vrijdag was alleen nog maar zijn graduation.  Omdat het midden op de dag was (1 uur) en dus zonder lessen vooraf of achteraf, had ik de dag vrijgenomen. We brachten eerst Aimée weg, vervolgens dropten we Isabelle af op het werk. Omdat Isabelle om half twaalf weer opgehaald moest worden, reden we niet naar huis, maar zochten we weer het geweldige High Park in het westen op. http://www.highparktoronto.com. We hadden dit pak al eerder bezocht; het is een unieke combinatie van een klein stukje wildernis maar dan wel met faciliteiten. Zo brachten we eerst een bezoekje aan de megaspeeltuin, vervolgens liepen we via de kinderboerderij naar het zwembad. Wat helaas gesloten bleek te zijn. Daarna liepen we via kleine wildernis paadjes terug, waarbij we op een gegeven moment ook via stenen een riviertje moesten oversteken. Hier bleven we uiteraard even hangen om een dammetje te bouwen en pootje te baden. Altijd leuk.
Via Isabelle d’r werk reden we naar de school van Kevin. Hij werd in zijn nette uniform gehesen en toen was het tijd voor de graduation in de grote gymzaal. Grappig was dat veel kindjes een pin kregen met één van de zes karaktereigenschappen die Fieldstone probeert te ontwikkelen. Een karaktereigenschap die ze gedurende het jaar vaak hadden laten zien. Voor Kevin werd dit “responsibility” (verantwoordelijkheid). Wow. Maar het werd voor hem nog mooier, want per klas werden er ook drie awards uitgereikt. En hij kreeg voor zijn klas, eigenlijk dik verdiend, de prijs voor the “most improved student” (de student die de meeste vooruitgang geboekt heeft). Een mooie erkenning voor een jongetje wat 8 maanden geleden nog geen woord Engels sprak, en wat nu meegaat op een voor zijn leeftijd hoog niveau van schrijven, lezen en rekenen  in het Engels. Maar ook zijn gedrag is enorm verbeterd. Ik zat tot mijn grote verbazing te observeren dat Kevin gedurende de ceremonie 1,5 uur stil op zijn stoel zat naast zijn klasgenootjes. Acht maanden geleden kon hij nog niet 5 minuten op een stoel stilzitten. Dus: trotse vader, trotse moeder, maar ook oprecht een trotse Kevin die op het podium stond te glunderen.
Na de ceremonie gingen we naar huis, waar Isabelle weer ging werken (ze had geen vrij) en Kevin als beloning mocht kiezen wat we zouden gaan doen. We gingen naar de bioscoop, waar we met z’n tweeën Kung Fu Panda II in 3D keken. http://www.kungfupanda.com/. Dit was helmaal zijn dag.
De graduation nakijken op Lagerweij-TV? Het krijgt zijn “responsibility”pin op http://www.youtube.com/watch?v=lQMIFBvfyZY. Geluid hard aan. “Most improved award”(eerste reactie Kevin, huh? Ik?) staat op  http://www.youtube.com/watch?v=7trCUu2ZfCE

1 opmerking:

  1. Hoi Lagerweijtjes
    Wat een foto.s en filmpjes
    Ik zal blij zijn als wij bij jullie zijn
    Nu even een heel naar bericht
    Onze Joke is vannacht overleden
    Heel erg
    Ik kan het nog steeds niet geloven
    Zij dat altijd aan mijn kleinkinderen
    Ik stop Heel veel liefs Dicky

    BeantwoordenVerwijderen