De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 4 juni 2011

Het weekje in het nieuws.

Het was het weekje weer wel. Een lekker tropisch warm weekje. Jawel, Nederland kan niet langer onze ogen uitsteken met het lekkere weer.
Er gebeurde weer van alles volgens de kranten. Zo stond er een artikel over vakantie vieren in Zuid Nederland in de Metro!  Aanrader: De Efteling. Er stond ook een plaatje van het sprookjes bos bij, met de tekst “No you are not on drugs, this is an amusement parc).
Helaas stond er donderdag ook een artikeltje in over een man uit Toronto, die een wasberen gezinnetje had aangevallen omdat ze zijn tuin kapot maakten. Een babywasbeer maakt het inmiddels weer goed, na geraakt te zijn door een schep. De man is gearresteerd. Want het wildleven is hier volledig beschermd, hoeveel zooitje ze ook maken. Bij ons werd afgelopen winter onze vogel-voer-appel weggetrokken en inmiddels vinden we holletjes en ook overal vacht in onze tuin. Ik vind dit juist leuk; zo in een megastad wonen, maar toch de natuur dichtbij hebben. Meer dan 80.000 wasbeertjes schijnen zich in de stad op te houden!
Ook lijkt Toronto een greep te doen naar een tweede ijshockey team. Als je eerste hockeyteam prut speelt, dan richt maar een tweede op. Jongens, dat heeft ook niet geholpen in Rotterdam met voetbal!
En dan speciaal voor Trekkie Isabelle het volgende berichtje. De Canadees William Shatner, alias captain Kirk uit Star Trek, is uitgenodigd voor een van Richard Branson’s eerste ruimtevluchten. William heeft echter het aanbod afgeslagen omdat…….hij te bang is. De kapitein van de Enterprise te bang voor een ruimtereis. Woooohahahaha. Wedden dat Star War’s Harrisson Ford’s Han Solo geen seconde na had hoeven denken over dit aanbod?
Vrijdag werd er ook nog geschreven over het vijfjarig meisje dat een computerspelletje heeft gemaakt. http://www.untoldentertainment.com/games/sissy/. Goed om de lat meteen hoger te leggen voor Kevin. Wat nou je Mario Galaxy uitspelen, ga je eigen spel ontwikkelen!
Onze gamer had ook weer een prima weekje op school. In het vorige berichtje schreef ik al over alle leuke activiteiten. Ik was vergeten het naschoolse dierenclubje te vermelden, waarin ze elke keer een ander dier in de klas hebben. Donderdag had hij zijn eerste “spreekbeurt” over zijn favoriete speelgoed. En vrijdag had hij dispuutsportdag. Heel grappig sporten in een verticale groep, oftewel de kleintjes met de groten van hetzelfde dispuut (‘house’).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten