De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 1 september 2012

Bramen, baaien en bergbeekjes (29/8)


Woensdag werd Kevin pas om kwart over acht wakker; Aimee zelfs tegen negen uur. Het gebeurt vaker deze reis dat de kinderen pas tegen acht uur goed wakker zijn, ondanks dat ze meestal op een gewone tijd (even over achten) in bed liggen. De indrukken, activiteiten en buitenlucht zullen wel extra vermoeiend zijn.

De kinderen gingen meteen rondom de camper in het bos spelen, terwijl Isabelle en ik rustig konden opstarten. Voordat we Goldstream verlieten, besloten we nog een keer naar de waterval te gaan om te plonzen in het koude water. De duikbril ging ook een keer mee en we ontdekten een grote school forelletjes in het kleine poeltje in het bergbeekje.

Toen we wegreden ontdekten we wederom overal volle bramenstruiken. We plukten in korte tijd een paar grote bakken vol. Omdat we het toch niet helemaal vertrouwden (de struiken staan hier werkelijk overal, en je ziet nooit iemand deze heerlijke vruchten plukken), hebben we toch maar even via Google wat informatie gecheckt. Maar geen zorgen; inderdaad staan Vancouver Island en de Fraser valei op het vaste land vol met een inheemse bramenstruik; de “Trailing Wild Blackberry” of voor de echte kenners de Rubus Ursinus. De besjes zijn prima te eten, zijn zelfs erg gezond vangwege de vitaminen C en K, foliumzuur, magnesium, vezels en Omega 3 olie. Het was het favoriete eten van de plaatselijke first nations (indianen). Maar blijkbaar laat de blanke Canadese bevolking de struiken links liggen. Ze groeien dan ook als onkruid; ze doen het goed op verwaarloosde open tereinen en langs wegen. En niet onbelangrijk; wij vinden ze met z’n vieren zonder uitzondering héééérlijk. Er zullen de komende dagen nog wel bakken bramen  doorheen gaan.

Wij reden vandaag 160km op de Trans-Canadian Highway van Goldstream naar Parksville in het noorden. Vanuit hier zullen we morgen naar het westen gaan, naar Pacific Rim National Park, het uiterste en meest westelijke puntje van onze reis.

De weg vandaag ging over de Malahat ridge, vanwaar we mooie uitzichten hadden op alle fraaie baaitjes en eilanden. In Duncan, de stad van de totempalen, hebben we een broodje gegeten. De stad zelf viel tegen; ja, er staan overal totempalen, maar er staan op dit hele eiland veel totempalen, vaak op mooiere locaties. We reden door het stadje Chemainus, opgesiert met mooie muurschilderingen. En zo kwamen we tegen vieren aan op onze camping Riverbend, aan de Englishman river, wederom een mooi bergbeekje, bij Parksville.  http://www.riverbendresort.bc.ca Een prima camping met veel faciliteiten, waaronder een leuke speeltuin. Daarin hebben de kinderen uren gespreeld, met name op een afgedankt golfkarretje dat is vastgezet als speeltoestel. Ze zullen wel het gevoel hebben dat zij nu eindelijk eens mogen ’auto rijden’ deze vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten