De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 5 september 2012

Terug naar “the big TO”

Maandag, een vrije dag in Canada, was de vakantie dan toch echt bijna over. ’s Ochtends begonnen we met inpakken en schoonmaken van de camper, terwijl de kinderen speelden in de speeltuin. En om twee uur vertrokken we vanaf Vancouver airport voor de terugvlucht naar Toronto, oftewel “the big TO” zoals sommige Canadezen het noemen.

Hoe is het ons nu bevallen, een rondreis met de camper?

Ten eerste is het relatief makkelijk om een camper te rijden, hoe groot deze ook is. Een paar puntjes waar je moet uitkijken; je ziet bijna niks als je achteruit rijdt. Dus hadden Isabelle en ik voor de veiligheid de gouden regel dat er altijd iemand buiten ging checken en coachen, zelfs al leek het zo makkelijk en ruim. Ten tweede moet je erop letten dat je de bochten wat ruimer neemt. Ten derde moet je op de hoogte letten; nee je kan geen gebruik kan maken van parkeergarages of drive-through’s. Jammer voor Isabelle, ook niet de Starbucks drive-through ;)

Een camper haalt gelukkig het kramperen uit kamperen. Want je hebt altijd alles bij je. Er is genoeg opbergruimte. Er is een wc, douche, koelkast, vriesvak en zelfs een magnetron. Maar je houdt nog wel het avontuurlijke van camperen – zeker als je midden in de bossen aan een kampvuurtje zit.

Idealiter willen we toch twee nachten op dezelfde camping staan om nog wat meer rust in de reis te brengen. Ook waren de ruim 400 kilometers over de bergen op de 24e (Over de Rockies naar de Cowboys) een beetje te veel. Maar verder was de reis goed gebalanceerd, met een goede afwisseling tussen avontuurlijke campings (de parken) en campings met faciliteiten.

De hoogtepunten waren onbetwist Jasper National Park en Pacific Rim. Echter de Hat Creek ranch en Goldstream Provincial park bij Victoria waren de grootste verrassingen.

En nu de kenners aan het woord. Wat vond Kevin het leukste? Zwemmen in het waterpark van Edmonton en jawel, de videogames hal van de Vancouver camping...... Wat vond Aimee het leukst? Zwemmen, speeltuin en marsmallows eten. Ok, het zien van beren in het wild wordt blijkbaar door de jeugd nog niet zo gewaardeerd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten