De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 4 september 2012

Op stap met de kwebbelkindjes (2/9)

Een van de leukste observaties tijdens de vakantie is hoe kinderen contact leggen met onbekenden. Meestal is Aimee de ijsbreker, soms met een tikkeltje brutale vraag of opmerking (zie de vorige dag “You look like Santa Claus”). Met haar voorkomen en een brede smile komt ze toch overal mee weg. Maar dan neemt Kevin het meestal over, en die vertelt dan uitgebreid zijn levensverhaal. Als je geluk hebt, legt hij ook nog eens haarfijn zijn nieuwste spelletje op de Nintendo DS aan je uit. Of je geinteresseerd bent of niet...

Zo waren ze meteen dikke vrienden met twee iets oudere dames die naast ons stonden op de camping in Nanaimo.  En zo maakten ze ook leuk kwebbelcontact met twee dames en een baby naast ons in het restaurant op de boot. Dan kunnen ze rustig een half uur kwekken.

Het actieve leven en wonen in een kleine ruimte als een camper zorgt ook nog eens voor super intensief contact tussen ons en de kinderen. Wel zo lekker net voordat we weer allemaal druk zullen zijn met werk, school, zakenreizen en niet te vergeten verhuizen (binnen Toronto). Dit type reizen heeft wel één nadeel; de kinderen moeten elke keer weer nieuwe vriendjes maken op een camping, om daarvan een dag later of als ze geluk hebben twee dagen later afscheid te nemen.

Vandaag stond in het teken van de terugreis van Vancouver Island naar Vancouver. De kinderen speelden eerst vanochtend in de speeltuin van de camping, waarbij ik met een stoeltje heerlijk in het zonnetje zat om ze in de gaten te houden. En te internetten, want er was eindelijk weer eens Wifi!

We hoefden maar een kwartiertje te rijden naar de boot die tegen één uur vertrok. Deze was een stuk kleiner dan onze boot naar Victoria. En ook de overtocht wat iets langer (ca twee uur) want we vertrokken nu van midden-Vancouver Island.

Tegen vier uur waren we op onze camping in Vancouver. Dezelfde die we eerder hadden; dus kleine saaie plekjes maar veel faciliteiten. www.bcrvpark.com Zoals het zwembad en de speeltuin, die meteen door Kevin en Aimee met Isabelle werden opgezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten