De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 16 september 2012

Met de Sea Spirit naar London

Na de vakantie en een rustig weekend, begon afgelopen week de gekte die pas in November afgelopen zal zijn. Een gekte van heel veel zakenreizen, drukke agenda’s, een verhuizing in Toronto en uiteindelijk ook een verjaardag – die van Kevin.

De week begon rustig, met een Quark Management training op dinsdag die werd afgesloten met een stukje kayakken en een etentje met alle managers.
Woensdagavond zat ik al weer in het vliegtuig richting London. Donderdagmiddag had ik een lunch met onze verzekeraars en in de namiddag ging ik naar de collega’s en verkooppartners van Exodus, om donderdagavond naar Tilbury te vertrekken. Tilbury is een haven ten Oosten van London aan de Thames. Het is min of meer de haven waar de zeeschepen eindigen; verder stroomopwaarts op de Thames zijn geen goede aanlegmogelijkheden voor grote schepen meer. Tenzij je een beetje creatief bent.....

In Tilbury gingen we aan boord van de Sea Spirit, die daar net uit Spitsbergen was aangekomen. De Sea Spirit blijft de komende twee weken in Tilbury voor wat onderhoud en aanpassingen, voordat ze eind deze maand richting Ushuaia vertrekt.
Het was de perfecte mogelijkheid om iets leuks te doen met het schip.... Vrijdagochtend tegen tien uur kwamen uitgenodigde Quark-partners, verkoopagenten en media aan boord en zetten we koers richting London. Een redelijk spectaculaire minicruise, want de Thames wordt verderop best wel smal en druk. Het was een schitterende zonnige dag en de twee uur varen richting London waren geweldig. Hoogtepunt was de aankomst in London; Tower bridge ging speciaal voor ons open. En hoewel de Sea Spirit in vergelijking met een “echt” cruiseschip vrij nietig is, was het voor deze plek behoorlijk groot en opvallend. Dus stonden honderden, wellicht duizenden mensen langs de kant en op de brug de zwaaien. Wij legden aan naast de HMS Belfast, het oude museum-marineschip wat achter Tower bridge ligt. Daarna hadden we een heerlijke lunch en  presenteerde we over Quark Expeditions. Tegen vijf uur had iedereen het schip weer verlaten en gingen onze partners en agenten met een geweldig positief gevoel naar huis.

1 opmerking:

  1. Mazzel dat wij niet op de "Belfast" waren, die heeft een paar mooie kanonnen. have fun

    BeantwoordenVerwijderen