De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 3 september 2012

Terug naar het Oosten (1/9)

Zaterdag stond in het teken van het begin van de terugreis en dus het naderende einde van onze vakantie. Snik.

Vandaag moesten we van Pacific Rim terugrijden naar het plaatsje Nanaimo aan de oostkust, het tweede stadje van Vancouver Island en de plek waar we morgen de boot terug nemen naar Vancouver. Interessant dus dat we niet helemaal terug hoeven te rijden naar Victoria om een boot te pakken. Daarmee is Pacific Rim naar Nanaimo de enige weg deze vakantie die we twee keer moesten rijden (heen en terug). Op zich geen straf, want vooral het stuk tussen de Pacific Rim en het plaatsje Port Alberni, door het ruige binnenland, is geen straf. Dit is één van de mooiste ritjes van de vakantie. Ook de meest bochtige, slingerende, stijgende of dalende. Maar dat is geen probleem, want we hebben het rijden van camper nu goed in de vingers.

Onze eerste stop (fruitsnack) was om elf uur aan een prachtig riviertje, dat echt ongeloofelijk helder was. De tweede stop, lunch, deden we om kwart over twaalf bij Port Alberni. We bezochten McLean Mill National Historic Site, een oud houthakkers-kamp met stoom-zaag-machine-fabriek, volledig gerestaureerd en nu voor de lol wordt bediend door een aantal gepensioneerden. Een enthousiaste man met lange witte baard kon leuk vertellen over de werking van de op stoom aangedreven zaagmachine. En kinderen zijn altijd goudeerlijk en recht door zee, dus Aimee maakte opeens de briliante opmerking “You look like Santa Claus”. Gelukkig kon hij er goed om lachen.

Deze dag werd de collectie van oude houthakkkers-voertuigen nog uitgebreid met een speciale tentoonstelling van oude autos en vrachtwagens. Ook kwam er een oud stoomtreintje langs, tot plezier van de kinderen. Die toch al niet te klagen hadden, want er waren ook oude machines om op en in te spelen en een grote zandbak met speel-vrachtwagens.

Om vier uur kwamen we in Nanaimo aan, waar we eerst nog wat bramenstruiken leegplukten voor onze  laatste BC-portie vers fruit. Dit keer kwamen we niet geheel ongeschonden uit de strijd met de struiken, want zowel Kevin als ik hebben wat krassen opgelopen.

Om half vijf kwamen we aan op onze camping www.mountainairervpark.com. Wederom een plaatje, dit keer met veel faciliteiten waaronder een grote speeltuin voor de kids en een helder riviertje om in te zwemmen voor mezelf. Geen verkeerde terugreisdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten