De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 6 september 2012

Eerste schooldag


Dinsdag was het meteen de eerste schooldag. En voor Aimee betekende dit; de allereerste schooldag in haar leven. Ze heeft er heel lang naar uitgekeken en er zelfs bijna elke dag op vakantie om gevraagd. Maar dinsdag was het echt zo ver. Ze werd in haar netste schooluniform gehesen (“number one dress”). Het meisjesuniform van Fieldstone is eigenlijk een beetje truttig. Maar onze leuke blonde Aimee met eeuwige smile staat alles leuk (okay, zegt deze niet onbevooroordeelde trotse vader). Kevin probeerde haar spontaan ’s ochtends bij het ontbijt het Canadese volkslied bij te brengen. En daarna ze gingen op pad!

’s Middags om drie uur was er een officiële openingsbijeenkomst van het schooljaar met ouders. Toen de klasjes de gymzaal binnenliepen had ik even verwacht dat Aimee naar ons zou toe vliegen. Maar kijk, ze liep super gedisciplineerd met haar klasje mee en gaf ons alleen zeer brede smile, terwijl ze vrolijk zwaaide. Ze had een geweldig positieve dag, ondanks dat alle kindjes voor haar nieuw waren en ze toch ook haar vriendjes en vriendinnetjes (met name Kathleen) van de crèche moet missen.

Opeens besef je als ouder… Dit was slechts een dag in het leven van een kind, maar weer een enorme stap vooruit in haar ontwikkeling. Snik, onze kleine meid wordt grooooooot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten